Havremjöl Smörkakor

Det här klassiska receptet på havregrynsmörkakor är bara så enkelt.

Det finns många recept där ute för havregrynkakor, men de flesta använder för mycket granulat, enligt min mening. Den nutty smak av havregryn behöver brunt socker! Och jag gillar inte russin eller något annat i min havregrynkakor; bara socker, smör, mjöl och havre. Och massor av kanel och vanilj.

Dessa arvskalcept är nästan alltid de bästa. De utvecklades vid en tidpunkt när mer komplexa ingredienser såsom torkade tranbär var okända. Fyll i en kakaburk med dessa underbara kakor och stå tillbaka och njut av beröm.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, slå smöret tills det är slät. Tillsätt båda typerna av socker, slå till fluffigt. Slå i ägg och vanilj, tillsätt sedan mjöl, salt, kanel och havregryn. Täck skålen och kyla degen i kylskåpet tills den är fast.
  2. Förvärm ugnen till 325 F. Forma degen i marmorstora bollar och lägg på ungreased cookieplåtar.
  3. Placera varje kaka med botten av ett dricksglas doppat i granulerat socker. Doppa glaset i socker mellan varje kaka för att åter socka glaset.
  1. Baka kakorna i 12 till 15 minuter eller tills kakorna är bara inställda och ljusa guldbruna. Kyl kakorna på kakan lakan i ungefär en minut, ta sedan bort till kablage för att svalna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 94
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 43 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)