Milanese kalvkött (Cotoletta alla Milanese)

Denna klassiska maträtt från Milano är ganska lik den klassiska wienerwiener schnitzel , men det skiljer sig på några sätt. Båda är tunna pundade kalvkoteletter, panerade och pan-stekt, men den wienska versionen dyppas traditionellt i både mjöl och brödsmulor innan du steker i olja eller svin, medan den milanesiska versionen är bara brödsmulor och kokad i smör .

Observera att det finns en skillnad mellan en cotoletta alla milanese och en co s toletta alla milanese (med en "s") - den förra är en tunnpundad kalvkammusling, som en Schnitzel, medan en costoletta är ett ben i kalvkött hacka. Båda är beredda på samma sätt, minus pounding för hakan. Den ben-in-versionen är mer traditionell, men eftersom den pounded kammusslan är så mycket lättare och snabbare att förbereda, det är den version som presenteras här.

Liksom Schnitzel, är det traditionellt gjort med kalvkött men du kan enkelt ersätta kyckling eller fläsk istället.

Detta parar väl med en grön sallad för en lätt, varm väder lunch eller middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder kalvkammusslor: Placera dem mellan två ark plastplast eller vaxpapper och pund med en gummikvarn till ca 1/4 tum tjocklek.
  2. Om du använder inlagda kotletter: Trim bort överflödigt fett och gör små nicks runt kanterna på koteletterna med toppen av en skarp paringskniv för att förhindra att koteletterna krullar upp när de lagar mat.
  3. Placera de slagna äggen och brödsmulorna i 2 stora, grunda skålar eller rimmade skivor.
  1. Torka köttet torrt med en pappershandduk, salt lätt och sedan doppa varje kammusling eller hugga först i det slagna ägget, skaka försiktigt för att ta bort eventuellt överskott, sedan i brödsmulorna, vrid för att täcka båda sidorna och tryck ned för att se till att smulorna ansluta sig. Skaka lätt igen för att ta bort eventuella överflödiga smulor.
  2. Smälta smöret i en stor stekpanna och när skummen sänker, tillsätt skivorna och koka snabbt över medium till medium hög värme, vrid en gång för att bruna båda sidorna.
  3. Servera varma, garnerade med persilja och citronkilor (tillval: du kan också placera några kaprar ovanpå varje kotlett när du serverar).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 914
Totalt fett 65 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 489 mg
Natrium 384 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 65 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)