Elderflower and Honey Ice Cream Recept

Den åldrande doften av äldreblommor överförs underbart när de görs till en Elderflower hjärtlig . I detta Elderflower och Honey-glassrecept används hjärtat för mycket bra användning.

Receptet använder också creme fraiche som är en lätt syrahaltig grädde och ger en härlig tang tillsammans med honungens sötma. Om du inte har en glassmaskin, oroa dig inte, det här receptet använder flytande glukos som hjälper till att skapa en jämn glass och förhindrar kristallisering så att det kan tillverkas utan maskin. Följ bara anvisningarna nedan för garanterad framgång. Du kommer att vara så glad att du gjorde det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera sockret, mjölken och den flytande glukosen i en stor kastrull och rör om. Placera över en mild värme och värm mjölken igenom tills den avger ånga, men inte kokar.
  2. Samtidigt vispa äggulorna i en stor rymlig bageri till ljus och fluffigt. Fortsätt vispa medan du sakta tillsätter den uppvärmda mjölken. Tillsätt sedan ägg- och mjölkblandningen tillbaka till mjölken i pannan och visp noga.
  3. Återställ pannan och grädden till den milda värmen och fortsätt omrörningen tills grädden har förtjockats. Låt inte grädden koka, om du känner att den lagar sig för snabbt eller stannar på botten av pannan, ta bort den från värmen så att den kan svalna lite, sänka värmen och fortsätt matlagningen. Ju längre tid du tar över den här delen desto bättre blir grädden i slutet.
  1. Torka grädden genom en fin sil och lägg den åt sidan och låt svalna.
  2. När custardbasen är cool, lägg till creme fraiche, piskad grädde, hjärtlig och honung och rör om. Endera churn i en glass maskin enligt tillverkarens instruktioner, eller häll blandningen i en grund frysbox och placera i frysen. Slå blandningen tre eller fyra gånger när den fryser för att bryta upp några iskristaller och skapa en jämn glass.
  3. När det är fruset, täck och lagra tills det behövs. Ta isen ur frysen tio minuter innan den serveras för att mildra den lite.
  4. Servera i de finaste glasögonen eller skålarna och om du vill ha en extra konsistens, strö med lättkrossade pistasjenötter, och om du vill, drizzle över ännu mer honung (definitivt valfritt).

Vad är flytande glukos

Flytande glukos är en tjock, klar, söt sirap. Denna sirap används huvudsakligen i en efterrätter, kakor, konfekt och ibland i sylttillverkning . Att tillsätta flytande glukos till ditt recept hjälper till att styra bildandet av sockerkristaller som är särskilt användbart i glass eller frysta efterrätter. Denna tillägg hjälper till att stoppa efterrätten frysning hårt och fast och gör det svårt att äta.

Alternativ till flytande glukos

Det finns inget alternativ till flytande glukos som inte förändrar smaken. I Storbritannien använder gyllene sirap en för en i receptet. Det är tjockare och mörkare så det kommer att ändra din maträtt lite men fungerar bra.

Utanför Storbritannien använder du Corn Sirap.

Kallas också: Glukosirap

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 318
Totalt fett 17 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 185 mg
Natrium 117 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 1 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)