Vegan Banan Kokospudding

Finns det något som tofu inte kan göra? Det är rätt: silke tofu gör denna banan kokosnötpudding krämig, luscious och frisk och läcker att starta. Den krämiga delen av kokosmjölken lägger bara till affärer, tillsammans med uber-mogna bananer, en touch sötningsmedel och mjölkfri mörk choklad för att klara av det hela.

Känn dig fri att experimentera med andra variationer. Lägg till en röra av rum flavoring istället för vanilj. Kasta i några matskedar jordnötssmör för en jordnötssmör banan bliss pudding. Lägg i ett par matskedar av kakaopulver eller rå kakaopulver för att göra en variation av chokladbanan. Banan-tofubasen möjliggör många olika ingredienser och smakpaletter, så experimentera och njut!

OBS! Det är inte en persnickety instruktion att burken av kokosnöten måste kylas över natten - det är viktigt för receptets framgång. Kylning av burken över natten gör att du lättare kan ta bort kokoskräm från vätskan, vilket behövs för att ge puddingens tjocka konsistens utan att göra den vattnig.

** Detta recept är lämpligt för mjölkfria, glutenfria och vetfria dieter, men som med något recept som är avsett för personer med allergier eller kostbegränsningar, se till att läsa alla näringsmärkta etiketter noggrant för att se till att det inte finns några dolda mjölkbaserade ingredienser (eller gluten eller veteingredienser, om dessa gäller för dig). God kvalitet mörk choklad är vanligen mjölkfri, men var noga med att läsa etiketterna för att se till att inga mjölkprodukter har glidits in där!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Punka burken med kokosmjölk och dränera vätskan. Skruva ut den krämiga, tjocka vita delen av kokosmjölken som återstår och placera den i en mixer. Lägg silke tofu, bananer, lönnsirap (eller annat sötningsmedel, om du använder), vanilj och havssalt, och blanda tills det är mycket krämigt och jämnt. Överför till en skål, täck med plastfolie och kyl i 1-2 timmar eller tills det är kyldt.
  2. Placera i frostat glasögon eller skålar för att servera. Garnera med riven mjölkfri mörk choklad eller mörk chokladflis och servera kallt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 599
Totalt fett 42 g
Mättat fett 31 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 58 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 6 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)