Hur man baka bacon

Alla älskar bacon (förutom vegetarianer) med god anledning! Detta läckra, skarpa, salta, söta och söta kött är perfekt i nästan varje recept, från smörgåsar till sallader till desserter.

Bakning bacon är ett enkelt, röra-säkert sätt att förbereda denna fläskprodukt. Du behöver inte vrida den, hantera curling och vrida bitar eller hantera sprutor. Det är också lättare att bli av med baconfettet med hjälp av den här metoden (eller spara den för att göra traditionella gingersnapkakor!).

Så här bager du bacon för att få skarpa och läckra resultat utan röra.

Först förvärm ugnen till 400 ° F om du lagar tunt eller regelbundet bacon. Om du vill baka tjockt skivbacon, värm ugnen till 375 ° F. Den lägre temperaturen kommer att säkerställa att baconen koka igenom utan att brinna.

Lina ett kakan eller bakpanna med sidor med tung folie. Se till att pannan har sidor eller fett kommer att droppa över hela ugnen. Ordna bacon på pannan, placera bitarna sida vid sida, var noga med att inte överlappa bitarna. Faktum är att lämna ett litet utrymme mellan baconskivorna så att de får plats att brinna och skarpa i ugnen.

Don skrev mig och sa att för att ge den bacon som är ganska "ryggrad" ser han ut och utfolder folien först så den är vågig och arrangerar sedan bacon på den. Den tekniken ger också fettet någonstans att gå så att bacon inte sitter i fettet när det lagar mat. Och den här metoden bildar bacon medan den bakar.

Baka den tunna skuren bacon i 12-17 minuter, eller tills önskad doneness. Jag gillar min bacon väldigt skarpa, så jag baka den i 16-18 minuter.

För tjock bacon, baka i 10 minuter, vrid sedan bacon med tang. Sätt tillbaka pannan i ugnen och baka i 12-17 minuter längre eller tills baconet är brunat. Baconet är gjort när bubblorna på det blir mindre och det gör mindre ljud.

Det är ett bra sätt att berätta när någon mat görs stekning, faktiskt! Lyssna på minskningen av buller.

Ta försiktigt bakpannan ur ugnen, töm baconet på pappershanddukar och använd det i något recept. Som dessa:

Bacon Wrapped Korv
Spaghetti carbonara
Baconfyllda körsbärstomater