Södra Fried Chicken

Tips och idéer för att göra läcker södra stekt kyckling

Southerners var inte de första människorna i världen för att steka sina kycklingar. Nästan alla länder har en version av stekt kyckling, eller fricassee, från Vietnams Gà Xaò till Italiens pollo fritto. Det skotska folket som bosatte sig i den tidiga södra kan ha infört metoden här i USA. De föredrog att steka sina kycklingar, snarare än att baka eller koka dem som engelska gjorde. Det var inte förrän i början av 1900-talet att recept på stekt kyckling började visas i populära "nordliga" kokböcker.

Fannie Farmers 1896 kokbok refererar bara till "Fried Chicken" som en fricassee serverad med "Brown Sauce" eller som ugnsbakad "Maryland Chicken."

Mary Randolph, i den tredje tryckningen av "Virginia House-Wife" (1828), berättade hur man gör stekt kyckling. Mycket enkelt, kycklingarna skärs, mudderas i mjöl, ströts med lite salt, lägg i en stekpanna med hett fett och stekt tills det är guldbrunt. Under åren har hundratals försök förbättrats på receptet och massor av tricks och speciella detaljer, men de är helt enkelt små variationer på originalet. Mary Randolph nämner att man gör en sås med "läckor", men gräddsåsen så ofta serverad med stekt kyckling verkar ha sitt ursprung med maträtten "Maryland stekt kyckling". I kokboken "Fifty Years in a Maryland Kitchen" (Baltimore, 1873) kräver det enda stekt kycklingreceptet en sås av smör, grädde, persilja, salt och peppar.

variationer

Det finns hundratals recept för södra stekt kyckling, och det är centrum för fler kontroverser än kanske någon annan matvara. Från kryddning och beläggning till fett- och matlagningstiden kan diskussionerna om "äkta" södra stekt kyckling börja med några livliga debatter i hela södern.

Vissa människor kommer att berätta att du ska ta bort huden innan du slappnar, medan andra svär genom att dubbla kycklingen. Några stek i olja, vissa i smör, andra i smör eller baconfett.

Receptet i "The Foxfire Book of Appalachian Cookery" rekommenderar att du surfar innan du täcker, sedan stekar långsamt och vänder ofta. Camille Glenn, i "The Heritage of Southern Cooking", säger att kyckling inte doppas i mjölk, smulor eller smet, men är helt enkelt mudderad i mjöl, medan receptet i "Bill Neal's Southern Cooking" kräver en blötläggning i kärnmjölk. James Villas, i "American Taste", suger sina kycklingstycken över natten i mjölk och citronsaft och kokar dem i vegetabilisk förkortning med tillsats av 4 matskedar baconfett. De få saker som alla verkar vara överens om är att skalen måste vara en välskött svart järn en (helst djup och med ett lock), kycklingen måste vara ung och luta och att du använder fingrarna för att äta den stekta kycklingen .

På sidan

Kakor, coleslaw och majs på cob är populära sidrätter att servera med stekt kyckling, särskilt för picknick och cookouts.Mashed potatis med gravy eller pommes frites är förmodligen de övergripande favoriterna, men våfflor, potatisallad , makaroner och ost och makaroner sallad är utmärkta val också.

Få din pålitliga krydda skillet och prova några av recepten.

Förberedelse och matlagningstips

Våra Top 20 Fried Chicken Recept