Cornish Hen Selection och Storage

Hur man väljer den bästa cornish hönen och lagrar den ordentligt

Rock Cornish-hönor är små, unga kycklingar av en särskild ras. De har mindre kött än andra kycklingar och i allmänhet är en Cornish höna lika med en servering. Även om det finns en del debatt om vem krediten beror på för att skapa denna blandade fjäderfäsort, tycktes målen ha varit samma: Att utveckla en fågel som mestadels var vit kött var en enda servering och skulle tilltala en gourmetgom.

Välja en Cornish Henne

Många marknader bär friska Cornish höns redo att laga mat. Välj höns som ser plumpa och köttiga, med obruten, slät, oskadad hud. Färgen på fågeln kan variera - den kan variera från vitt till gult, beroende på fågelns diet. Marknader som inte bär färska hönor kommer att ha fryst i frysfacket, vanligtvis säljs i par, i köttavdelningen tillsammans med kalkoner och vilt.

Lagring av en Cornish Henne

Om du köper en ny Cornish höna bör du planera att laga mat eller frysa den inom 24 timmar. Om du lagar hönan, sätt i kylskåpet och ta sedan bort en timme innan du lagar mat till rumstemperatur. För att frysa friska hönor ska du ta bort giblets (en påse som innehåller levern, kråsen och hjärtat) och tvätta och klappa torr innan du förpackar i ett lufttät förpackning med all luft borttagen. Om detta är gjort korrekt kan Cornish höns lagras i frysen vid noll F i sex till nio månader.

Frysta hönor bör ha tillräckligt med tid att tina i kylskåpet innan du lagar mat - det kan ta upp till en dag. Du kan också placera hönan i ett kallt vattenbad; även om detta resulterar i en kortare upptiningstid än kylning, krävs det mer uppmärksamhet. Först måste du se till att Cornish höna är förseglad i ett läckagefritt paket - vätskan kan göra köttet vattent om det absorberas och det finns risk för att bakterier från luften kommer in i hönan.

För det andra måste du byta vatten varje 30 minuter för att bibehålla en kall temperatur. Placering av kött eller fjäderfä i varmt vatten eller på räknaren är osäkra metoder för avfrostning, eftersom de kan leda till livsmedelsburna sjukdomar - bakterier som kan ha varit närvarande före frysning kan börja multiplicera.

Vissa butiker kommer att ha tinade, tidigare frusna fåglar. Det är mycket viktigt att laga dessa tinade höns så snart som möjligt, eftersom du inte har någon möjlighet att veta hur länge fåglarna har tinas. Enligt USDA är det säkert att frysa upp tinat fjäderfä så länge det hela tiden har hållits under 40 F. Eftersom du inte känner till det fullständiga utbudet av villkor för en butiksköpt tidigare frusen tinad höna, Det är bäst att inte frysa tidigare upptintade höns. Kokta Cornish höns kan kylas i upp till tre dagar eller frysas upp till en månad.

Eftersom en Cornish höna är en liten kyckling kan den tillagas på samma sätt med en kortare tillagningstid .

Cornish Hen Recept