Matlagningsvillkor och tekniker för absoluta nybörjare

Följande är villkor som en aspirerande kock inte bara bör vara medveten om men förstå vad det innebär för att bättre hjälpa dem att fungera bra i köket.

Sjuda

Simmering innebär att du värmer en vätska till en temperatur som är nära koka, men inte tillräckligt varm för att skapa bubblor. Du behöver fortfarande rör om ibland när du simmerar som mat kan fortfarande hålla sig till botten.

Saute

Att sauta är att laga mat i olja överhettning.

Ett exempel på sauteing skulle vara att sautera en lök i olivolja .

Marinera

Att marinera är att ta mat och suga den i en blandning av kryddor, olja och eventuellt ättika för att göra det mer ömt och smakfullt. Du kan i allmänhet marinera mat i en halvtimme till dagar beroende på maträtten.

Finhacka

Du kanske hör ordet gris mycket med vitlök. Mincing skakar något i mycket små bitar. Tänk på lök på McDonalds hamburgare.

Julienne

Julienne är ett sådant snyggt ord för en enkel klippning. Julienne innebär att skära något i långa band. Detta kan göras med många grönsaker , som morötter. Gör det enkelt på dig själv och köp en Julienne-peeler, en liten gadget som gör perfekta julienne-remsor.

Hacka

Detta är en mycket grundläggande matlagningsteknik. Att hugga är att skära i små bitar. Delarna behöver inte vara likformiga eller exakt samma.

Tärningar

Att tärning är som att hugga, men bitarna är mindre.

Skiva

Skivning är när du skär helt genom ett objekt.

Tänk på att skiva ost eller bröd. Samma princip gäller för grönsaker, kött och frukt.

Brun

Att bruna ett kött innebär att laga mat till brunt. Du kan bruna sidorna av en stek på ugnen innan du lagar mat i en crockpot eller en ugn.