Royal Icing Recept att dekorera dina sockerskallar

Denna vanliga isbildning används främst för dekoration eftersom den håller sig bra över tiden. Det är tekniskt ätbart men det är inte mycket gott att äta, särskilt om det har mycket matfärgning i den. Det torkar på bara några timmar och blir över tiden mycket svår. Den är perfekt för sockerskalle eftersom du kan färga den starkt, den håller i åratal och du kan även använda den som ett "lim" för att lägga till fjädrar och andra dekorationer. Du bör kunna hitta de flesta ingredienserna i din mataffär, men du kan behöva hitta en tårtaförsörjningsaffär för pastaens färgfärg och marängpulver. Dessa beställs också enkelt online från en mängd olika leverantörer. Jag föredrar att använda detta Meringue Powder och dessa Pasta Food Colors (finns längst ner på sidan där) men du kan använda vilket märke du vill.

Vad du behöver

Hur man gör det

Du behöver också:

Tillsätt alla ingredienserna i en blandningsskål och blanda högt i en minut eller två, skrapa sedan skålens sidor för att försäkra dig om att allt är blandat. Slå högt i ytterligare 7 till 8 minuter.

När isen är blandad, häll den i en behållare och sätt locket på för att hålla det fuktigt. Eftersom det inte finns något fett i det, kommer Royal Icing att torka ut snabbt.

Ta ut så många engångskoppar som du behöver för varje färg. Vi brukar använda 6-8 färger, men du kanske behöver mer eller mindre än det. Dela isen i kopparna jämnt. Använd en träpinne eller annan redskap för att skrapa ut några av pastaens färgämnen och rör den i isningen. En pea-size dollop kommer att fungera för en ljusare ton och du kan behöva tre eller fyra ärter i storlek för en intensiv nyans. Blanda isären noggrant tills det inte finns några strimmor kvar. Så snart det är ordentligt blandat, sked eller skrapa det i en konditoriväska. Detta görs bäst med två personer så att man kan hålla påsen, och man kan få glasyren. Håll påsen nedåt och linda den övre delen av påsen ner runt handen. Skaka sedan isingen och dra upp på toppen av påsen av handen. Det kommer hålla isningen på botten nära toppen. Vrid på toppen av påsen där isningen stannar, för att hålla luften ut.

Upprepa samma process för varje olika isbildningstyp. Om du ska ha mer än tre personer dekorera, kanske du vill dubbla upp färgerna och ha två av vardera.

När du är redo att använda glasyren, snör av spetsen av bakverkväskan och pressa isingen på sockerskallen långsamt med spetsen vänd direkt mot skallen. Placera ytterligare dekorationer i den nyligen applicerade glasyren. Utsidan av iset torkar på cirka 30 minuter till en timme.

Men du måste tillåta upp till 24 timmar för att det ska torka fast.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 464
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 232 mg
kolhydrater 117 g
Kostfiber 3 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)