Cantaloupe Sorbet

Renat och fruset cantaloupe har en anmärkningsvärt krämig konsistens. Anmärkningsvärt krämig. Du måste lägga till lite socker, både för att sötna på frukten (frusna saker smakar mindre söta än vad de skulle vid rumstemperatur) och för att göra konsistens sorbetliknande istället för isbitformig, men den verkliga meningen med detta receptet är att få ut så mycket av den naturliga cantaloupe-smaken som möjligt. Ingen cantaloupe? Inga problem! Använd någon melon du gillar, även om mindre söta meloner kan kräva mer sockersirap än de flesta cantaloupes.

Har vattenmelon? Kolla in denna Watermelon Granita istället.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten kastrull, ta med sockret och 1 kopp vatten till koka. Minska värmen för att upprätthålla en jämn simning och koka tills den tjocknar lite, ca 10 minuter. Ta av värmen och låt svalna till rumstemperatur.
  2. Medan sockersirapen svalnar, skalar , fröer och skär melonen i kuber: Skär av melonens ändar och sätt den upprätt (en av de skurna sidorna nere) på ett skärbräda, skära av skalen genom att skära ner längs sidor, skära melonen i halva, skopa ut och kasta frön och skära melonen i kuber.
  1. Överför melonen i en mixer eller en matprocessor och virvla tills den är helt och fullständigt jämn och renad. Du kommer sannolikt att behöva göra detta i partier, var noga med att noga rena varje parti. Överför varje sats till en stor skål.
  2. Tillsätt ungefär hälften av sockersirapen till den renade melonen. Smak. Det borde vara lite sötare än vad du vill ha den sista sorbeten att smaka, eftersom kalla saker smakar mindre söta än varma eller rumstemperatur saker (det är sant!). Lägg till mer sockersirap, ungefär en matsked åt gången, för att smaka tills det är lite sötare än vad du vill att den sista sorbet ska smaka på.
  3. Täck och kyla blandningen i minst 1 timme och upp till över natten. Kylning av blandningen före frysning kommer att bidra till att den sista sorbeten har så krämig textur som möjligt, så hoppa inte över det här steget om du kan undvika det.
  4. Frysta blandningen i en glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. Ingen glassmaskin? Inga problem. Häll den kylda blandningen i en metallpanna och frys, omrör varannan 30 till 60 minuter tills den är fryst genom. Var noga med att skrapa de isiga bitarna från sidorna av pannan till mitten. Hur lång tid det tar kommer att bero på din frys.