Äter koreaner verkligen hund?

Det beror på några faktorer

Ofta när koreansk mat är diskussionsämnet, tar någon oavsett huruvida hunden faktiskt kokas och serveras i Korea. Många undrar om det här helt enkelt har blivit någon gruslig berättelse eller osäkra myt. Men svaret på huruvida hundkött är en del av den koreanska kosten är både ja och nej det beror allt på geografi, generation och traditioner.

Aldrig en del av den vanliga kost, hundkött, känd som Gaegogi, härrörde under tre konunger i Korea perioden från 57 f.Kr. till 668 e.Kr.

Korea är det enda asiatiska landet som odlar hundar speciellt för hundens kötthandel. På grund av djurrättsfrågor och hygienhänsyn har förbrukningen av hundkött blivit kontroversiellt de senaste åren och har följaktligen varit i nedgång.

Historia att äta hundkött

Mot slutet av Goryeodynastin (AD 918-1392) - när förbrukningen av nötkött var förbjudet eftersom statsgudinnan var buddhismen, introducerades hunden av nomadiska krigsflyktingarna Khitans. Samtidigt lyfte mongolerna invaderande Sydkorea biffförbudet och drev köttförbrukningen. Under den följande dynastin tog Joseon-regeringen upp problemet med hundproblemet genom att mata hundkött till de fattiga; vissa regeringstjänstemän hävdade att hundar var för mänsklig kamratskap och inte konsumtion, utan framgång försökte förbjuda hundkött.

År 1816 skrev en framstående politiker och forskare vid namn Jeong Hak-yu pojken Nongga Wollyeongga, som har blivit en viktig del av den koreanska folkhistoriken. Här finns en hänvisning till en meny med kokt hundkött.

En bok skriven av koreanska forskaren Hong Seok-mo år 1849 innehåller ett recept för bosintang, en soppa innehållande hundkött, grönlök och röd chilipeperpulver. Detta recept har varit en del av den koreanska kulturen och vissa väljer att äta den på årsdagen firandet av Sambok.

Ja Camp

Det finns några områden i Korea som fortfarande har hundkött som ingrediens.

Det är dock inte en vanlig del av det koreanska köket . Det serveras vanligtvis inte i sitt hem, men det finns specialkött "hundkött" restauranger i Korea där det annonseras på skyltar i matsalens fönster.

Även om ett rättvist antal koreaner (var som helst från 5 till 30 procent, beroende på vem du frågar) kanske har provat hundkött före, är det bara en mycket liten andel av befolkningen som äter det regelbundet. Att äta hundkött verkar vara populärt bland en viss grupp äldre herrar för sin förmodade kraft att förbättra uthållighet och virilitet. Det finns ett par traditionella rätter gjorda av hundkött (det vanligaste är boshintang ). Hunden äts också i andra delar av Öst och Sydasien, inklusive vissa regioner i Kina och Filippinerna.

No Camp

Även om det inte är olagligt att betjäna hundkött i Korea, är det officiellt klassificerat som "avskyvärt". Det finns en stor och vokal grupp av koreanska människor som är emot att äta hundkött och vill att den sydkoreanska regeringen ska genomdriva lagar som gör att hundkött är olagligt. Hundar betraktas alltmer som husdjur, och traditionen att äta hundkött blir därmed tabu, särskilt med yngre generationer.

En uppdelad fråga

Men det finns också en grå yta.

En stor befolkning av människor i Sydkorea som inte äter eller njuter av köttet känner starkt att det är andras rätt att göra det. Det finns en mindre men fortfarande vokal grupp av pro-hund matlagare i Sydkorea som vill popularisera konsumtionen av hundkött i Korea och resten av världen.