Crispy Fried Beet Chips

Småbenade betor är söta, jordiga och skarpa när de stekas som potatischips . Servera dem samma dag som de är gjorda, ströda med grovt havssalt eller fleur de sel. Du kan lägga till bara en cayenne till blandningen för ett sött och kryddigt mellanmål om det är den sorten som kommer att bli populär i mitt hus.

Observera att röda, rosa eller gyllene betor kan alla användas lika lätt och snyggt som vanliga rödbetor (se typer av betor för mer info). Randade rödbetor är särskilt underbara som marker, eftersom de behåller sina särdrag, ser nästan ut som tecknade versioner av potatischips.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor, stor kruka värm oljan till 375F (oljan ska vara ca 1 tum djup). Mäta temperaturen med en godtermometer, eller guesstimera den genom doppning i handtaget på en träsked: oljan ska bubbla upp runt handtaget omedelbart. Om det inte bubblar upp genast, är det fortfarande för kallt; Om det bubblar upp våldsamt, men, eller splatter, är det för varmt.
  2. Medan oljan värmer, skrubba betorna rena, skalla betorna och skiv dem så tunt och jämnt som möjligt. Ett kök mandolin är användbart här, men inte nödvändigt. En skarp kniv och stadig hand gör tricket helt bra.
  1. Placera ett kylskåp på ett bakplåt nära kaminen; det här ska du dränera betorflisen efter tillagning).
  2. Slip ungefär en tredjedel av betets skivor in i oljan, var försiktig så att du inte mängder potten. Du vill bara ha ett enda lager betor över oljan. De bör sizzle snabbt när de först sätter i oljan (om de inte gör det, är oljan inte tillräckligt varm - ta bort rötterna och ta oljan upp till 375F), sizzlingen kommer att sakta ner när de lagar mat. Stek betorskivorna tills sizzlingen saktar och betorna kokas igenom, 3 till 5 minuter beroende på hur tjockt de är skurna. (Tips: de kommer inte skarpa fram tills de kyler av, så om du går och testar en, ser du till att den är kokad genom och i princip anbud till biten, inte spridd). Med en slitsad sked eller tång avlägsnar du betorna och dränerar dem på kylstället. Chipsna kommer skarpa upp när de svalnar. Upprepa med resterande betesnitt.
  3. Stänk chipsen med salt om du vill. Servera vid rumstemperatur när de blivit skarpa.

Köttflis, som de flesta stekta saker, är överlägset bäst när de ätas samma dag som de är gjorda. Med det sagt kan du lagra betorflisor i en lufttät behållare (en kakaforma fungerar vackert) i några dagar. Faktisk tid beror på luftfuktigheten i ditt område - mer fuktighet betyder mindre krispiga marker.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 331
Totalt fett 36 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 67 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)