Creamed Spinat

Den smörgåsiga smaken av spenat parar väl med denna härliga, krämfria krämiga sås. Prova att servera detta med pasta, ris eller quinoa för en lätt nattmåltid, eller använd den i en snygg fylld ravioli maträtt för en stor familjemiddag.

Serverar 4

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka flera koppar vatten i en medelstor kastrull eller stockpot. Placera spenaten i kolvar eller ångkorg och ånga över kokande vatten, ca 3 minuter. Placera spenat i en medelstor skål och täcka för att hålla varma medan du gör såsen.
  2. Gör gräddesåsen. Värm oljan i en liten kastrull över låg till medelvärme. Tillsätt mjölet och koka i ca 2 minuter, rör om det hela med en trådvisp tills den är slät. Fortsätt att röra, tillsätt sojamjölk och lök och låt dem simma i ca 4 till 5 minuter. Salt och peppar efter smak.
  1. I en matberedare eller blandare, kombinera spenaten med gräddesåsen, pulserande flera gånger så att blandningen är krämig men fortfarande har synliga bitar spenat och lök. Servera som en sida med en mjölkfri ost eller med pasta eller ris som en entree.

** Detta recept är lämpligt för mjölkfria, laktosfria och vegetariska dieter, men som med något recept som är avsett för personer med allergier eller kostbegränsningar, se till att läsa alla näringslabber noggrant för att se till att det inte finns några dolda mejerier -levererade ingredienser (eller andra allergener, om dessa gäller för dig).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 266
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,010 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)