Mejerifritt Kyckling och Dumplingsrecept

Kyckling och dumplings är en uppvärmande och tröstande klassiker som ofta innehåller smör och mjölk i buljongen och smeten. Denna mjölkfria version är lika tröttande utan laktos!

Även i mina dagar som en vegan var det en av mina favorit-gå-till-komfort matar; För en vegansk variation, helt enkelt släppa äggvita och ersätt kycklingen med ett mejerifritt vegetariskt köttbyte eller seitan.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Värm oljan över medelhög värme i en medelstor stor tungbottenpump eller nederländsk ugn. När oljan är varm lägg till lök, selleri, vitlök, morötter och timjan och täcka. Omröring ibland kokas tills löken är doftande och genomskinlig, ca 4-6 minuter. Tillsätt 2 T. mjöl, vispa ständigt tills den kombineras och koka tills mjöllet luktar något rostat, ca 30-45 sekunder. Lägg gradvis till lagret, visp hela tiden och koka.

Vrid ner värmen till medium-låg, tillsätt kyckling och lock. Koka i 20-30 minuter, rör om från tid till annan.

2. Gör dumpling smeten. I en medelstor blandningsskål siktas mjöl, bakpulver, sojamjölkpulver och salt tills det bara kombineras. Använd en konditorblandare eller en kniv, skär i sojamarinen tills blandningen liknar fina smulor.

3. I en annan skål, vispa äggvita (om du använder) med sojamjölk och tillsätt gradvis rör i mjölblandningen tills den bara kombineras. Släpp smeten, ca 2 T. åt gången, i kokande buljong och lock. Tillsätt färsk persilja och salt och peppar till smak och laga till tills kyckling och dumplings kokas igenom, ca 20-25 minuter och servera varmt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 587
Totalt fett 30 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 127 mg
Natrium 931 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 3 g
Protein 50 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)