Mamas Hemlagade Beef Stew

Denna enkla, dagliga köttgryta kan tillagas i steg. Koka biffskivorna dagen innan, sluta sedan med stewbiffen och grönsaker nästa dag.

Biffen och grönsakerna ger denna gryta sin goda smak. Gärna lägga till andra grönsaker till denna gryta. Ärter kan tillsättas nära slutet av tillagningstiden, och rovor eller persilja kan ersätta rutabaga. Servera denna läckra gryta med nybakade kex eller crusty rullar.

Kyl över rester det är ännu bättre nästa dag!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt nötköttskallarna och hackade lök i en stor kastrull eller nederländsk ugn ; täck med ca 6 koppar vatten. Koka upp. Skydda, värm till låg och sjuda i 1 1/2 till 2 timmar.
  2. Ta bort nötkött från benen, tärningarna och sätt tillbaka i potten.
  3. Kasta stew biff bitar med 3 matskedar mjöl, 1/2 tesked salt och 1/4 tesked peppar.
  4. Värm smör och olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme; tillsätt de belagda biffstyckena och koka, omrör, tills det är brunat. Lägg till grytan med nötköttshållarna.
  1. Täck och koka över låg värme i 1 timme längre, eller tills nötkött är ömt. Lägg till rutabaga och morötter; täck och koka i 15 minuter. Lägg till potatis täck och koka i ca 20 minuter, eller tills grönsaker är ömma.
  2. Tillsätt salt och peppar efter smak, tillsammans med persilja.
  3. För att tjockna, om så önskas, omrör den valfria mjöl och vattenblandningen i grytan och koka, omrör, tills den är förtjockad.

Serverar 8.

Du kanske också gillar
Höstfläskkött

Nötkött och Rödvin Stew

Slow Cooker Beef and Beer Stew

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 592
Totalt fett 24 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 156 mg
Natrium 565 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 6 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)