Rödbetmarmeladrecept

Kött är väldigt populärt i Östeuropa och denna rödbeta-marmelad är den perfekta kombinationen av söta och smakfulla smaker. Den kan användas som en frukostmarmelad, men jag gillar det mycket bättre som ett konditori som kan användas till toppkött och fjäderfä. Bättre än, jag serverar den ovanpå rostat brödcirklar med ett gitter av ost som en aptitretare. Jämför det här med receptet med rött lökmarmelad .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medelstora kastrull, värme olja över medium låg värme. Tillsätt bett och sautera 10 minuter. Tillsätt socker, salt, peppar och ingefära. Koka ca 2 minuter eller tills socker har löst sig.
  2. Lägg försiktigt ättika. Öka värmen och koka. Minska värmen till en simmer och koka tills vätskan har avdunstat och rosar karamelliseras och förtjockas, omrörs ofta. Detta kommer att ta var som helst från 30 till 60 minuter. Titta betorna noggrant så att de inte brinner.
  1. Servera varma eller kalla och lagra i kylskåp. Uppvärmning vid behov.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 18
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 15 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)