Vita chokladspöken

Dessa läckra vita chokladghostar rider på krispiga pråliga broomsticks för en extra spöklik Halloween godisbit. Om du inte kan hitta stora strängsprutstänger kan du använda klibbstickor eller trähantverkspinnar som ett icke ätbart alternativ.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie. Använd en skarp kniv och skär skarvstavarna i halva och ordna dem med väl fördelade intervall på bakplåten.

2. Placera choklad i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn den tills smält, rör om efter 30 sekunder för att undvika överhettning. Detta recept fungerar bäst om chokladet är väldigt varmt (men inte bränt!) Så se till att det är smält, smidigt och väldigt flytande.

Om din choklad fortfarande verkar styv, prova att omröra i en matsked av förkortning och blandning tills det smälter.

3. Använd en sked och släpp en chokladklump över den övre halvan av en förspänningsstång som bildar kroppen. Lägg till ett huvud och två armar, snurra sedan skedan över chokladet för att få alla bitarna ihop och ge formen ett enhetligt utseende. Dessa är avsedda att vara fria, så oroa dig inte för att de ska vara exakta och identiska. Alternativt kan du placera den vita choklad i en stor zip-toppåse och klippa ett litet hål i hörnet, använd sedan påsen för att panna spökformen istället för att använda skedmetoden.

4. Medan chokladet fortfarande är våt, tryck två miniatyr chokladchips i huvudet för ögonen.

5. Repetera med återstående choklad och pretzels. Placera spöken i kylskåpet för att ställa in chokladet, cirka 30 minuter. Chokladspöken kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till två veckor.

Kolla in dessa recept:

Klicka här för att se alla Halloween godisrecept!

Klicka här för att se alla spooky godisrecept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1666
Totalt fett 112 g
Mättat fett 67 g
Omättat fett 34 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 144 mg
kolhydrater 138 g
Kostfiber 27 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)