Easy Brown Rice Vermicelli Nudlar med färska Shiitake-svampar

Jag ska erkänna det: Jag brukar inte som friska nudlar, såsom helvete eller bruna risnudlar eller pasta. Men dessa bruna risnudlar är helt olika! Thailand börjar exportera bruna ris vermicelli nudlar, så jag trodde jag skulle ge dem ett försök, och jag är väldigt glad att jag gjorde det. Dessa bruna risnudlar är fantastiskt lätta (inte tunga som de flesta bruna nudlar och pasta). Mycket smaksatt och kombinerad med shiitake-svamp plus bok choy, är denna mat en hälsosam, låg fetthalt när du hittar dig själv som nudlar eller pasta. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm buljongen (om den görs från kuber, blanda helt kubbarna med kokande vatten i en glasmätare eller skål).
 2. Tillsätt ägget och rör om tills äggulorna bryter och kokar (mer eller mindre lös) i buljongen.
 3. Rör i fisksåsen, vegetarisk fisksås eller sojasås. Avsätta. Om du använder Tofu: Rör den mjuka tofuen i buljongen som du skulle med ägg.
 4. Placera en wok eller stor stekning (det borde vara ganska djupt) över medelhög värme. Tillsätt 1-2 msk. Olja och virvla runt, tillsätt sedan vitlök, chili och matlagningslök. Rörsteg 1 minut, eller tills doftande. När wok / stekpannan blir torr, lägg till en msk. av vin / sherry eller buljong i stället för mer olja.
 1. Tillsätt svamparna och fortsätt stekning ytterligare 2 minuter, eller tills svampen har mjukat.
 2. Lägg till "vitare" bitar av bok choy och rör-steka en minut eller två, tills mjukad.
 3. Lägg nu till blandningen av buljongägg (eller buljong-tofu) som du gjorde tidigare, plus bok choy greenerna, omrörning för att kombinera.
 4. När den här soppliknande blandningen börjar bubbla, minska värmen till medium och tillsätt nudlarna. Oroa dig inte om nudlarna (som vanligen torkas i kvadratiska eller rektangulära former) ser ut som om de bara är "flytande" ovanpå . Använd din sked eller spatel genom att trycka dem ner i buljongen, vrid dem försiktigt och gör detsamma med andra sidan. Gradvis kommer de att mjuka ner i den heta vätskan och separera.
 5. När nudlarna mjuker, fortsätt att vrida och blanda dem över medelhög värme med en kasta rörelse (nästan som om du kasta en sallad) tills hela buljongen har absorberats. Gör det här försiktigt, eftersom nudlarna är mycket tunna och tår lätt.
 6. När all buljong har absorberats (efter ca 5 minuter), stäng av värmen och sätt i bönspirorna och strö över den svarta eller vita pepparn. Åter, "kasta" nudlarna för att blanda dessa ingredienser i.
 7. Smaka på nudlarna. Om de behöver mer salt, strö 1 mer msk. fisk sås, vegetarisk fisk sås eller sojasås över nudlar och kasta för att kombinera. Gör detta tills önskad smak uppnås. Om du är för salt för din smak, pressa 1-2 msk. färsk kalk eller citronsaft över nudlar och kasta för att kombinera. Obs! Saltens nudlar kommer att bero på hur salt din buljong var för att börja med, så du kan behöva justera i enlighet därmed.
 1. För att servera: dela ut nudlarna på enskilda tallrikar och toppa vardera med en sprinkling av koriander plus en kil med färsk kalk. ELLER, häll alla nudlar på en stor serveringsfat. Strö med färsk koriander och tillsätt lime kilar runt sidorna. Om så önskas, servera med thailändsk chili sås på sidan, och Njut!