Nötkött Tri-Tip: Biff eller Roast?

En av de bästa snitten du sannolikt inte köper

I åratal befanns biffens trippel slipas i hamburgare eller skäras i kuber och säljs som soppkött. Anledningen till detta är att det finns bara en per sida av nötkött, och i de dagar då slaktare huggade sitt eget kött betraktades det som ett slöseri med visningsutrymme för att sälja trippeln själv. Nu när snidningen görs av förpackare är du mycket mer sannolikt att hitta tri-tip på din lokala slaktare.

Om du inte ser det, fråga efter det. Denna ofta förbisedda köttkött är inte bara relativt billigt men också mycket smakfull och har blivit en favorit bland de som vet.

Tri-tip-grillen eller biffen (även kallad en triangelbröd) är 1 1/2 till 2 1/2 pund kött som sitter längst ner i huvudet. Det har inte bara en rik smak, men tenderar också att vara lägre i fett än de flesta andra nedskärningar. Det betyder naturligtvis att det kan torka ut snabbare, men med en bra marinaden kan du verkligen inte gå fel med denna snitt. Goda kryddor och marinader för tri-tip är de inspirerade av sydvästra eller asiatiska smaker.

Tri-tipens mångsidighet är en annan faktor som gör dem bra. Uncut, det är en fantastisk stek som bör grillas indirekt i 30 till 40 minuter. Du kan också klippa trippeln i 1-tums tjocka biffar, som grillar upp på ca 8 minuter över en låg till medelstor direkt värme. Låt din biff (eller grill) som alltid sitta i 5 till 10 minuter innan du huggar eller serverar den.

Detta gör att juicerna omfördelar och utmerker värmen.

Eftersom tri-tip är mager, var försiktig så att du inte överkoker den, särskilt när du förbereder den fulla grillen. Medium är så långt du borde gå med denna snitt. Använd en kötttermometer så att du får den rätt där du vill ha den. Om du är van vid att grilla andra skärningar kan man slänga några grillare genom att visa underton när den är klar att servera.

Det finns många människor som klagar över att ha svårt att hitta denna snitt. I det förflutna skickades nästan allt till Kalifornien eller marken för citronburger. Med det senaste intresset kan du dock hitta denna snitt på många ställen, inklusive de stora shoppingklubbbutikerna som Costco och Sam's Club. Om du måste, försök ringa. Det är en bra köttbit och värt sökningen.