Vegan mashed sötpotatis med kokosmjölk recept

Om du letar efter ett enkelt sätt att skapa en unik och smaklig mashed sötpotatisrätt för en vegetarisk Thanksgiving , Kwanzaa, eller när som helst behöver du en snabb vegetarisk potatisrecept, titta inte längre!

Dessa veganska mashed sötpotatis använder kokosmjölk och olja eller vegan margarin istället för mjölk och smör från mjölk, och de är försiktigt kryddade med ingefära och karrypulver för att få fram sötpotatis smaker (eller du kan också använda yam). Med inget mejeri och inget smör är denna enkla maträtt vegetarian, vegan , mjölkfri, kolesterolfri och mycket, mycket hälsosammare än många andra mashed sötpotatisrecept. Det är ett stort allergiframkallande recept att dela med en grupp, eftersom det också är glutenfritt.

Gör dessa mashed söta potatisar att njuta som en del av din vegan eller vegetarisk semester spridning, eller när som helst du vill njuta av den söta, smaskiga smaken av söta potatisar med en måltid.

Behöver du hjälp med Thanksgiving? Kolla in mer vegetariska och veganska Thanksgiving recept här .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered först yams eller sötpotatis. Du måste först ge dem en bra sköljning och en skrubb efter behov, för att bli av med lingrande bitar av smuts eller jord. Skala sedan dina sötpotatis eller yams och hugga dem i stora bitar.
  2. När dina sötpotatis är beredda, i en stor kruka, täcka yams eller sötpotatis med vatten och koka upp det. Låt sötpotatisen simma i minst 15 minuter, eller tills de är mycket mjuka, dränera sedan vattenbrunnen.
  1. Därefter mashar de söta potatisarna till önskad konsistens (du kan rena dem med en handmixare eller ens i en mixer för att göra dem ljusa och luftiga, eller du kan grova mash dem med en stor gaffel - det här handlar om personliga preferens och upp till dig!), och tillsätt sedan i kokosmjölk, ingefära, curry, olivolja eller veganmargarin, mashing eller pureeing dessa ingredienser alla tillsammans tills de är helt kombinerade.
  2. Smak och justera kryddorna för att passa din personliga smak.
  3. Smaka med salt och peppar. Observera att det är starkt rekommenderat att använda antingen salt salt eller kosher salt och fräsch svartpeppar för att uppnå den bästa smaken för dina potatismos. Njut av!

Vegetarisk, Vegan och Glutenfri.

Servera din mashed söta potatis varm tillsammans med din favorit vegan Thanksgiving sidrätter och din vegetariska kalkon ersättare !

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 223
Totalt fett 20 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 73 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)