Vad är Fettuccine?

Små band av pasta

Fettuccine avser en typ av pasta är formad som långa, plana band. Ordet "fettuccine" betyder faktiskt "små band" på italienska. Det är en platt och tjock pasta som kan vara antingen färska eller torkade.

Fettuccine är tillgänglig i långa trådar eller i krullade bonar, som liknar tagliatelle, vilket också är en pasta i pastellfärg. Vid ca 1/4 tum bredd är fettuccinband bara lite smalare än tagliatelle, som är ca 3/8 tum breda.

Men de är nära nog att vara nästan utbytbara. Fettuccine är ungefär dubbelt så bred en linguine, som vanligtvis är ca 1/8 tum bred.

Eftersom det är en tjockare pasta, serveras fettuccin vanligtvis med tyngre köttbaserade såser. Fettuccine pasta fungerar bäst med såser som är mindre klumpiga, eftersom större kött eller grönsaker slutar separeras från pastaens strängar istället för att ha det med varje bit. Krämiga såser och tomatsåsar fungerar bra med fettuccine.

Hur Fettuccine Pasta är gjord

Fettuccine är gjord av ägg och mjöl och är väldigt lätt att göra hemma, speciellt med en pasta maskin. Fettuccine beskrivs ofta som en av de första typerna av pasta, med de långa nudlarna rullade ut och handskuren.

För att göra degen bearbetas mjöl och ägg tillsammans , med lite vatten om det behövs. Sedan rullas den ut, antingen för hand eller genom användning av en handdriven eller motoriserad pastaprodukter, till önskad tjocklek och skärs i remsor.

Vissa motoriserade pastaproducenter gör den kompletta funktionen från att blandas genom extrudering och skärning.

Artisanal fettuccine kan innehålla andra ingredienser som spenat, svamp, vitlök och örter för att göra en smaksatt eller färgad fettuccinpasta. Du kan hitta påsar fettuccine i olika färger och smaker.

Ibland kommer texturen av dessa sorter att skilja sig från enkla ägg och mjölfettuccine.

Eftersom vete mjöl är en av de grundläggande ingredienserna i pasta, kan de som önskar en glutenfri diet leta efter glutenfri pasta gjord med rismjöl eller andra glutenfria mjöl. Veganer skulle behöva leta efter en fettuccine som gjordes utan ägg.

Torkad fettuccin tar 10 till 12 minuter att laga mat i kokande, saltat vatten. Fettuccine kommer att laga mat på bara några minuter. Frisk fettuccin har en begränsad hållbarhetstid på fyra till fem dagar bortom sitt "bästa vid" datum, medan torkad fettuccin kan lagras i ett till två år bortom sitt "bästa" datum. Färsk pasta kan frysas och hållas i sex till åtta månader.

Rätter med Fettuccine Pasta

I USA är fettuccine alfredo ett av de mest populära pasta recepten. Gjord med en krämig alfredo sås kan fettuccine alfredo serveras vanligt eller ibland med kyckling eller räkor. Den är gjord med grädde, smör, parmesanost och fräsch svartpeppar. Det finns många variationer som försöker minska sina kalorier och eliminera mejeriingredienser.

Fettuccine carbonara är ett annat populärt fettuccine recept, gjord med bacon, grädde, ägg, italiensk persilja, ost och svartpeppar.

Uttalade "fett-oo-CHEE-nee"

Vanliga stavfel: Fettucini