Swiss Chicken Bake With Sour Cream

Denna superlätta kycklinggryta innehåller bönfria kycklingbröst, svamp, schweizisk ost och soppa, tillsammans med gräddfil och valfritt vin. Detta är en utmärkt maträtt för att förbereda en upptagen dagsmiddag.

Den enkla såsen är en blandning av kondenserad soppa, gräddfil och ditt val av vin, sherry eller kycklingmassa. Om du lagar mat för barn eller bara föredrar att laga mat utan alkohol, var god att använda kycklingbeståndet.

Servera denna läckra kycklingmjöl med potatismos eller en lätt topp på spisen och en kastad sallad för en fantastisk familjemål. Det är underbart med nudlar eller ris också. Ångad broccoli eller sparris skulle komplettera kycklingen snyggt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Lätt smör en 2-kvarts bakfat.
  3. Torka av svampen och torka dem rent med en fuktig pappershandduk eller skölj dem kort för att avlägsna smuts.
  4. I en liten stekpanna eller sautpanna värms smöret över medelvärme. Tillsätt svampen i pannan. Koka, rör om tills svampen är öm och guldbrun.
  5. Ordna kycklingbrösten i den färdiga bakfatet och skaka sedan de sauterade svamparna jämnt över kycklingen. Strö över schweizisk ost över svampen.
  1. I en liten skål, kombinera kondenserad soppa, gräddfil och sherry. Häll såsen över kyckling, svamp och ost.
  2. Baka grytan i 45 minuter. Strö över den revade parmesanosten och baka i ytterligare 5 till 10 minuter, eller tills kycklingen är kokad genom och gryta är bubbla.
  3. Placera kycklingbröst och svamp på serveringsfat. Rör såsen för att blanda och servera med kyckling.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1750
Totalt fett 118 g
Mättat fett 47 g
Omättat fett 40 g
Kolesterol 559 mg
Natrium 859 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 159 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)