Laktosfri ost

Oavsett om du är laktosintolerant, vegan eller vill undvika laktos av annan anledning, kan dessa laktosfria ostsubstitut vara rätt för dig.

Tänk på att många som är laktosintoleranta fortfarande kan njuta av många typer av mejerost som innehåller lilla eller inte laktos.

Laktosfri "ost"

Sojaost : Sojaost säljs i veganer och icke-veganska sorter. Vegansorter innehåller inte kasein, ett torkat mjölkprotein, i ingredienserna.

Huvudingredienserna i de flesta sojostar är sojaproteiner och sojabönolja. Sojaost säljs i många smaker, som mozzarella, nacho, cheddar och parmesan. Den kan köpas riven eller i förpackade bitar och skivor.

Risost : Risost säljs i veganer och icke-veganska sorter. Vegansorter innehåller inte kasein, ett torkat mjölkprotein, i ingredienserna. Typiskt är huvudingredienserna rismjöl och risbranolja. Risost säljs i smaker som cheddar, peppar jack och amerikansk. Den kan köpas riven eller i förpackade bitar och skivor.

Mandelost : Denna produkt tillverkas genom att ersätta mjölk med mandelmjölk. Ibland innehåller dock köksmandelostet det torkade mjölkproteinet kasein , vilket betyder att det inte är lämpligt för veganer. Huvudingredienserna i mandelost är krossade mandlar och vatten, canolaolja och brunt rismjöl. Almondost har ofta en konsistens som liknar vanlig ost än sojaost eller risost.

Den finns i smaker som jalapeno, cheddar och mozzarella.

Även om det inte har samma krämiga textur och mild smak av butiksköpt mandelost, kan du prova att göra din egen hemlagad mandelost .

Cashewost: En ny favorit, särskilt bland veganer, cashewost är mycket mångsidig.

Många versioner av cashewost till försäljning i butiker har en spridbar konsistens och kommer i en mängd olika smaker. Näringsjäst läggs ofta till cashewost för att ge den en ostliknande smak. Cashewost är lätt att göra hemma. Försök med detta recept på vegansk nachoost, eller den här för herbed cashewost.

Yoghurtost : Denna ost innehåller mejeri men är gjord med levande yoghurtkulturer acidophilus och bifidus, som tar bort mjölksockrarna under osttillverkningen och åldringsprocessen. Detta gör det möjligt för personer som är laktosintoleranta. Yoghurtostens konsistens och smak är mest lik den vanliga osten och smälter också ganska bra. Den odlade vägen är ett varumärke att försöka. Eller försök att göra yoghurtost hemma med detta hemlagade yoghurtostrecept.