Lätta 3-Ingrediens Kokosmakar

Dessa kokosnötsmakar är superlätta att fixa, och du behöver bara tre ingredienser! Makaronerna är en super enkel kombination av flakad sötad kokosnöt, sötad kondenserad mjölk och smakämnen. De är också glutenfria!

För att variera smaken, tillsätt 1/4 tsk mandel extrakt tillsammans med 2 teskedar vanilj extrakt. Känn dig fri att lägga till mer mandel extrakt om du gillar den smaken i dina makaroner, eller experimentera med andra smaker.

Medan de enkla kokosnötsmakronerna är lätta och smaka bra kan de gussied upp på många sätt. Lägg till några hackade rostade pekannötter eller valnötter till blandningen eller tillsätt hasselnötter. För helgdagar kan du ge dem festlig färg med ca 1/2 kopp hackad kandiserad röd och grön körsbär tillsammans med 1/2 tsk mandelkstrakt och 1 1/2 tsk vanilj. Eller rör om i 1/2 kopp mini chokladchips och några väldränkt hackade maraschino körsbär. Jordnötssmörflis, smörgåsflis och brickle chips är några andra bra möjligheter till tillägg. Eller lägg till 1/4 till 1/2 kopp flerfärgade sprinkler för att matcha säsongen eller tillfälle. Lägg till några droppar mat färgning om du skulle vilja.

Du kan också doppa dem i smält choklad. Smält 1 kopp halvkaka chokladflis med 2 teskedar vegetabilisk förkortning. Eller drizzle smält choklad över toppen av makaronerna.

För chokladmakroner smälter vi 3 uns osötad choklad i en skål över varmt vatten eller i mikrovågsugnen. Rör chokladet i kokosnöt och sötad kondenserad mjölk och tillsätt 1 tesked vanilj. Baka enligt anvisningarna. Doppa dem i smält vit chokladbark eller smält för en tvåtonseffekt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 F (165 C / Gas 3).
  2. Line bakplåtar med pergamentpapper eller nonstickfolie. Spruta papperet eller folien med spannmålspanna.
  3. I en skål, kombinera kokosnöt, sötad kondenserad mjölk och vanilj extrakt; blanda väl.
  4. Smörj en tesked eller kakeskopa eller spraya den med nonstick matlagningsspray.
  5. Använd tesked eller kakeskopa, släpp höjder av kokosnötblandningen på de tillagade bakplåtarna och lämna ca 1 1/2 tum mellan kakorna.
  1. Baka i 10 till 12 minuter, eller tills det är lätt brunt runt kanterna.
  2. Ta omedelbart bort kakorna till ett ställ för att svalna.

tips

Sweetened kondenserad mjölk ska inte förväxlas med förångad mjölk, som kallas osötad kondenserad mjölk i vissa länder. Skillnaden mellan de två är sockerhalten. Sockret gör sötad kondenserad mjölk till en värdefull ingrediens för bakning, och det ökar mjölkens hållbarhet.

Om du inte har sötad kondenserad mjölk finns det flera sätt att göra en lämplig ersättning. I en djup kastrull kombineras 1 1/2 kopp tung kräm med 1 1/2 koppar sockerrör. Placera pannan över medium värme och låt blandningen koka, omrör hela tiden. Minska värmen till lägsta inställning och simma i ca 20 till 30 minuter, eller tills den är förtjockad, omrör ofta. Ta bort pannan från värmen och låt mjölken svalna innan du använder det i receptet.

Dessa små kakor kan skapa ganska röra om pannan inte är ordentligt förberedd. Var noga med att linja bakplåtarna med pergamentpapper och spraya med nonstick matlagningsspray eller använd nonstickfolie (sprayad) för bästa resultat.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 60
Totalt fett 4 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 12 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)