Södra Wilted Sallad med Hot Bacon Dressing

Denna visade sallad är också känd som dödsalat eller "kilt" sallat. Sallat mjuknar under den heta, smarta dressingen. Du kanske har förtjusta minnen av denna berömda södra sallad. Och vilket bättre sätt att använda färskt sallad och gröna lök fräsch-från-trädgården. Tack till Sandy för att dela detta utmärkta familjen recept.

En varm dressing gjord med bacon drippings wilts sallad och ger salladen sin fantastiska smak. Sockret ger sallad en söt och sur smak, men det kan utelämnas eller reduceras om du gillar en mindre söt dressing. Dubbel bacondryp och ättika för en saucier sallad.

Stek (eller baka) 4 till 5 remsor bacon innan du börjar; dränera och smula bacon och använd den som en garnering. Njut av denna sallad med nybakad majsbröd eller majsbrödmuffins.

Se även
Spenatsalad med varm Bacon Dressing

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera strimlad sallad och hackad grön lök i en stor skål; strö med salt och peppar.
  2. Kombinera dressingredienserna i en kastrull och värm till kokpunkten; häll över den strimlade salladsblandningen.
  3. Smak och justera kryddor.
  4. Toss att blanda. Servera genast.

variationer

Reader kommentarer

"Jag gjorde detta med färskt salladsalat från min trädgård. Jag stekte bacon tills det var extra krispigt och smulde det på toppen av min sallad. Serveras med färska majsmuffins, skivade tomater och söt majs var det här ett gott middag." Tennessee Farm Girl

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 32
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 102 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)