Rostad Maple Orange Glasat Turkiet Recept

Denna härliga lila apelsinkalkongrecept är så snabb som snabb! Mycket passande för säsongen, apelsin och lönnsglasyr framkalla kalkonens rotisserie-stil smak, så det är den perfekta grova grovarna för ett speciellt tillfälle eller sammankomst. Servera den med orange vinaigrette glaserade betor för en utsökt säsongsmeny.

Kokens anmärkning : Denna snabbstegningsmetod kräver att kalkonen kokas i 10 minuter per pund, justera det för din fågel.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Hur man gör lönn orange glaserad kalkon:
  2. Förvärm ugnen till 450F. Kombinera lök, selleri och morötter och placera dem längs sidorna på en stor metallrödspanna. Placera kalkon i mitten av grönsakerna. Blanda noggrant peppar, timjan, salvia och smör i en liten skål. Skär ett par 1-tums slitsar i kalkonhudet och sprid försiktigt det herbädda smöret under huden. Gnid kalkon med olivoljan och strö med salt. Stekt upptäckt i 20 minuter.
  1. Medan kalkon börjar rosta, rör ihop lönnsirap, apelsinjuice och apelsinjuice. När kalkon har rostats, avtäckt i 20 minuter, glasera den med lönn-orangeblandningen och löst tältfolie över fågeln, krympa ändarna ordentligt på kanterna på pannan. Rosta kalkonen i ytterligare 2 timmar, steka den med pannan dryckningar var 20: e minut. Turkiet görs när en digital termometer införs i lårregistren 170F.
  2. Ta av grillen från ugnen och låt den vila i 10 minuter. Ta bort kalkon från pannan och tält den med folie för att hålla varma. Kassera grönsakerna och skumma sedan fettet från pan juice. Överför skummadfruktjuice till en separat skål. Placera metallrödspannan över medium värme på spishällen, och lägg sedan det med vitt vin. Efter att vinet har simmat i 30 sekunder lägger du till kaktsaften och kycklingstocken och sätter till en simmer. Kyosten är klar när den har förtjockats och minskat i volymen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 609
Totalt fett 22 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 260 mg
Natrium 2 653 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 3 g
Protein 71 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)