Lättare än det ser franska Boeuf Bourguignon Recept

Det finns många versioner av ett klassiskt franska Boeuf Bourguignon recept men det här är den traditionella du hittar i franska restauranger och hemlagad mat. Universellt sett trivs denna långkokta biffgryta den ultimata komfortmat. Perfekt på vintern speciellt med potatismos för att suga upp såsen.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en stor, icke-reaktiv behållare, släng försiktigt rött vin, bifflager , Cognac, lök, morötter, vitlök, persilja, timjan, rosmarin, pepparkorn, kryddnejlika, allspice, lövblad och nötkött. Kyl och marinera över natten eller åtminstone 8 timmar.

Förvärm ugnen till 300F. Ta bort nötköttet från marinaden och töm det på en ren kökshandduk; Använd en slitssked, överför grönsakerna till en skål och reservera marinadvätskan.

Smält 2 msk smör i en stor nederländsk ugn över medelhög värme. Stek bacon tills det är skarpt. Förvara fettet i den nederländska ugnen, överför den kokta bacon till en tallrik. Tillsätt det dränerade nötköttet till baconfettet och koka över hög värme, vrid ofta tills det är brunat.

Överför nötköttet till en tallrik. Tillsätt marinade grönsaker till fett och sauté över en medelhög värme, rör om ofta i 5-7 minuter. Rör i tomatpastaen och koka i 30 sekunder. Gradvis tillsätt alla reserverade marinade vätska, omrörning för att bilda en slät sås.

Töm fettet och sätt tillbaka nötköttet och bacon till den nederländska ugnen, rör om några gånger för att kombinera ingredienserna. Skydda med lock och koka i ugnen i 3 timmar tills nötköttet är mycket ömt.

Använd en slitssked och överför nötköttet till en ren skål. Stamma och skumma fettet från såsen och häll det tillbaka i den nederländska ugnen, tillsammans med biffen.

Över medelhög värme, sauté pärllöken i 10 minuter tills det är ömt. Fortsätt tillagning tills huvuddelen av kokvätskan avdunstar. Tillsätt svamp, salt och peppar på pannan och sauté tillsammans med lökarna i 5 minuter.

Knippa den reserverade matskedan av mjukat smör och en matsked allmjölk för att göra en beurre manie . Röra beurre manien i den lammande lök- och svampblandningen och koka den i 1 minut tills den tjocknar något. Tillsätt den tjockade grönsaken garnering till den nederländska ugnen och sätt grytan till en simmer i 3 minuter. Ta bort från värmen och servera hett.