Grunderna i ätbara guldbladskivor och flingor

Vad det är, var man kan köpa det och varför det är säkert att äta

Du har antagligen sett ätbart guld lea f i åtanke innan: en glimmande guld på en bit chokladkaka; en fantastisk metallisk antydan på en tryffel ; en rynkad bit äkta guld på toppen av en tårta. Det finns absolut inget så slående som glans och glamour av äkta guld. Och det bästa är att om du använder ätbart guldblad kan du faktiskt konsumera dessa underbara gulddekorationer!

Denna artikel kommer att täcka grunderna i ätbart guldblad - vad är det, var man ska köpa det och varför det är säkert att äta.

Vad är ätbart guldblad?

Ätbart guldblad är en guldprodukt som kan användas för att dekorera mat. I godisframställning används det ofta för att täcka hela godis som choklad eller tryffel eller appliceras sparsamt som en liten dekorativ touch. Den används även i andra efterrättdekorationer, från några få fläckar på toppen av ett muffin för att täcka en hel kaka med guldblad.

Är guldblad verkligen ätbart?

I de flesta fall, ja. Guld anses vara biologiskt inert, vilket betyder att det passerar genom matsmältningsorganet utan att absorberas. När du väljer guldblad, se till att få guld som är så rent som möjligt - det betyder 22-24 karat. Guldblad med mindre karatvärde har mer urenheter och är mindre säkert att äta. Om du är försiktig och köper guldblad som tydligt är märkt som "ätbart" och har 22-24 karat, är ätande lövblad ofarligt.

Du kan också köpa ätbart silverblad, och det beter sig precis som ätbart guldblad gör.

Se till att du köper från en ansedd källa och att silveret är tydligt märkt "ätbart".

Hur guldblad säljs

Guldblad säljs vanligtvis antingen i plåt eller flingor. Flakorna är enklaste om du vill spruta topparna med godis med en guldglimmer, och de används också ofta för att lägga flytande guldfläckar till alkoholhaltiga drycker.

Laken är mer känsliga och kan vara knepiga att använda, men de är bäst om du vill täcka en större yta med guld.

Ark säljs på två sätt: lösgört och överföringsblad. Löst löv är bäst om du vill riva små bitar av guldbladet och använda små portioner för att dekorera godis eller tryffel . Överföringsblad är bäst om du vill täcka en stor yta, som en tårta , helt med guld.

Inköp av guldblad

Guldblad är lätt tillgängligt online, från specialgulddistributörer, auktionsplatser och till och med Amazon. Specialkakor och godisutsmyckningsbutiker bär ofta guldblad eller guldflingor. Om du letar efter lakan, kan du också hitta dem på en konstaffärsbutik, där de används i konst- eller hantverksprojekt. Var bara säker på att om du hittar det på en icke-matlagningskälla, köper du verkligen ätbart kvalitetsblad.