Karashi Mentaiko och Spinatspaghetti Recept

Karashi Mentaiko och Spinat Spaghetti Spädbarn är ett mycket enkelt recept som kan piskas på mindre än 20 minuter för en snabb måltid. Den kombinerar sauterade lök, spenat och japansk kryddig torskrosa eller karashi mentaiko, med spagetti nudlar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka spaghetti nudlar i 8 minuter eller tills al dente. Töm och lägg åt sidan.
  2. Ta bort mentaiko-sackets tunna membran och kassera. Lägg endast ägg på sidan.
  3. Värm olivolja över en medelhög värme i en stor panna. Tillsätt smör för att smälta. Tillsätt hackad lök och sauté tills det är genomskinligt.
  4. Minska värme till medium. Tillsätt tillagad pasta till pannan och kappa med olivolja, smör och lök. Lägg till baby spenat löv och kasta tills bara knappt visat. Lägg till ett streck av vitpeppar.
  1. Ta bort pannan från värme. Blanda i rå mentaiko tills spaghetti nudlarna är jämnt belagda med torskro. Om du föredrar torskrosen bra gjort, blanda den helt enkelt med pastaen över en medium värme och laga den tills rogen blir blekrosa, vilket indikerar att den kokas igenom.

Ytterligare information:

Japansk stil pasta som denna är känd som wafu pasta och skiljer sig från traditionell italiensk pasta, främst på grund av den typ av japanska ingredienser som används och kombinationerna av dessa ingredienser.

En av de vanligaste japanska wafu pastarätterna är mentaiko spaghetti. Det är väldigt lätt att förbereda eftersom det har få ingredienser och torskroden kan serveras antingen rå eller helt kokt eller någonstans däremellan. Det är verkligen upp till personliga preferenser.

Torskrogen bereds genom att avlägsna den lilla rogen från membranet eller den tunna yttre säcken. Sedan blandas rogen antingen med pastan från värmen, för en krämigare konsistens, eller rogen är fullt kokad och sauterad med pastan. Prova det båda sätten och se vilken du föredrar. Karashi mentaiko kan också ersättas med tarako eller mentaiko.

Tillsatsen av smör till detta recept skapar en rik maträtt, och som sådan serveras denna mat ibland bättre som en liten pastarätter i en mångkursig måltid , eller som en aptitretare. Eventuellt kan smöret utelämnas helt för ett lättare alternativ.