Vad är skillnaden mellan Wood Chips och Wood Chunks?

Hur de påverkar ditt grillresultat

Att lägga ved i din brand är det enda sättet att få sanna röksmak i din rökare. Oavsett om du har en elektrisk, gas- eller kolrökare , kan du lägga till trä för att få den autentiska grillsmaken. Lyckligtvis kommer träflis och träbitar förpackade för din bekvämlighet. Men vilken ska du använda? Det finns fördelar och nackdelar för varje.

Träflis

Chips är mycket små bitar av trä som är bra för små, snabba utbrott av rök.

Chips, jämnt blöt i vatten, kommer att brinna upp ganska snabbt, skapa rök och försvinna sedan. Om du inte röker under en mycket lång tid, eller om du bara vill ha en liten mängd röksmak, gå sedan med chips. Se också till att du har läst instruktionerna för din rökare. Vissa elektriska och gasrökare är konstruerade för att endast hantera träflis. Du vill inte använda bitar med dessa enheter.

Träbitar

Bitar, å andra sidan, är stora bitar av lövträ. Vanligtvis mindre än 2 tum, är dessa bitar bäst för att skapa rök under en längre tid. Om du röker ett tag, är det bäst att använda bitar. Du får mer rök och du får det över en längre tid utan att behöva rinna ut och lägga till mer var 30: e minut. Var noga med att kontrollera om din rökare kan använda träbitar.

Så här väljer du trä för din rökare

När du köper trä för att röka, bortsett från att få ett lövträ med en trevlig rök, leta efter trä av god kvalitet.

Stora mängder bark, hartser och föroreningar kommer att producera skadlig rök som kommer att vara kontraproduktiv, oavsett vilken typ av trä du använder. God kvalitet trä för rök är lika viktigt som att välja rätt typ av trä för maten du röker.

Blötlägga dina träspånar eller bitar för längre bränning

Oavsett om du använder chips eller bitar, vill du att de inte brinner bort för snabbt.

Om de brinner snabbt bildar de intensiva röksprängningar som kan göra din mat bitter. Genom att blötlägga trä i vatten i ca 15 minuter för chips och 30 minuter för bitar kan du sakta ner förbränningen och förlänga tiden då röken skapas. Se till att du låt träet droppa i några minuter innan du lägger det till elden. Du vill att träet ska vara fuktigt, inte droppande våt.

När ska man lägga till träspån eller bitar

Om du använder en kolgrill, lägg träet direkt till kolet när elden har dött ner och du är redo att grilla. Lägg inte till innan du är redo att laga mat eller du kommer att slösa bort röken.

En vertikal gasrökare kommer att ha ett bricka eller en bricka ovanför brännaren för att hålla veden. Tillsätt veden när enheten är upp till temperatur och låt röket utvecklas innan du lägger till maten.

Om du lägger till träflis eller bitar till en gasgrill, måste du ordna för att hålla träet isolerat från elden. Leta efter en apparat som rymmer rökspånen så att askan inte samlas i din gasgrill, till exempel en gjutjärnslåda. Eller du kan använda ett folieark. Placera ditt genomvattna trä på folien, linda det och slå ett par hål i folien för att röken ska kunna fly.

Placera det här paketet på grillen med maten.