Maple Oregano Pork Loin

Bara några ingredienser kan ge en familjevänlig balans av söt (lönnsirap) och salig (oregano och smör). Servera detta med en sallad och antingen couscous eller ris. Jag är en stor fläkt av fläskländar, som är en billig, lättillgänglig och mångsidig skär av fläsk. Återstoderna är snygga skivade i en smörgås eller hackad och tillsattes till en stekpanna. Även om de har fläsk inte kryddat med asiatiska smaker, kommer de delikata kryddorna glatt att smälta in i den nya maträtten.

Den enkla såsen är bara gräddfil som tunnas med lite mjölk och lysas med lite Sriracha. Du kan använda vilken varm sås du vill, och justera beloppet som önskat. Passa såsen på sidan och låt alla hjälpa sig så mycket eller så lite som de vill - eller bara fortsätt passera ner det på bordet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F. Låt fläsken linda torr med pappershanddukar och krydda det generöst med salt och peppar.
  2. Värm en tung, ugnssäker stekpanna över hög värme. Tillsätt oljan och smör på fläsklinsen på alla sidor, i ca 3 minuter per sida, tills utsidan är helt fint karamelliserad.
  3. Ta bort fläskfilén på en tallrik, häll av den återstående oljan i pannan, sätt tillbaka pannan till medellång värme och tillsätt smöret, lönnsirap och oregano. När smöret smälter, sätt tillbaka fläsklinsen på pannan och rulla den i smörblandningen med hjälp av tang och tappa ändarna till panssåsen. Lämna fläsket i mitten av pannan och lägg till buljongen.
  1. Överför till ugnen och steka i ca 50 minuter till 1 timme 10 minuter (det beror verkligen på tjockleken på fläskloven) tills den når en inre temperatur på 145 ° C i den tjockaste delen av steket (använd en kötttermometer till kontrollera temperaturen). Vrid grillen över efter de första 30 minuterna av tillagningen.
  2. Medan fläsken lagar mat, blandas i en liten skål med gräddfilen, Sriracha, mjölk och salt och peppar.
  3. Avlägsna från ugnen och låt sitta i 10 minuter innan du snittar snittet. Servera med såsen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 498
Totalt fett 30 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 164 mg
Natrium 243 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)