Beef Gravy Mix

Hemlagad blandning är ett underbart sätt att hjälpa dig att hålla dig till en diet, oavsett om du minskar kalorier eller natrium eller måste hålla sig borta från konstgjorda ingredienser. Du kan variera det till din smak för att släppa ut ingredienserna du inte eller inte kan äta. Du kanske vill lägga till cayennepeppar eller olika örter i receptet. Oavsett förändringar du gör, skriv ner dem

Detta recept gör en välsmakad och rik gravy som är perfekt över köttfärs, något rostbiff eller potatismos.

Förvara i en lufttät behållare på en sval och torr plats.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Blanda mjölkpulver, mjöl, bouillongranuler, snabbmalet lök, timjan, lökpulver, marjoram och peppar i en medellång skål och rör om med en trådvisp för att blanda noggrant.

2. Använd en konditorblandare eller två knivar för att skära in smöret tills smöret är jämnt fördelat och partiklarna är fina. Drizzle brun sås för sås, om den används, över blandningen och rör om med en trådvisp tills den blandas.

3. Skaka blandningen i en 3 kopp behållare med ett tätt passande lock och förvara i kylskåpet. Etikett med datum och innehåll. Använd kycklingblandningen inom 4 till 6 veckor.

Att göra nötköttsås:

1 kopp kallt vatten
1/2 kopp köttfärsblandning

Häll vatten i en liten kastrull. Blanda gradvis biffsojblandningen i vattnet med en trådvisp. Koka över medelvärme, rör om ständigt tills gravy är jämn och förtjockad, ca 3 minuter. Gör ca 1 kopp

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 128
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 23 mg
Natrium 432 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)