Färsk persilja bröd recept

Fick persilja? Varför inte? Persilja är en väldigt lätt ört att växa i din trädgård eller på din vindruteträd, och det ger recept så intressant smak. Du kan ofta hitta små persilja växter till salu på lokala plantskolor och ibland i mataffären. Slösa inte tid på att börja persilja från frön såvida du inte har utrustningen och mycket erfarenhet som börjar växter på det sättet eftersom persilja kan vara svårt att starta från frön.

Detta recept på persilja bröd är enkelt nog för en nybörjare att göra och den resulterande smaken är fantastisk. Brödet är bra för picknick och på familjen pasta natt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda varmt vatten och jäst i stor skål. Tillsätt mjölk, socker, salt, persilja och smör. Uppståndelse. Tillsätt 2 koppar brödmjöl och blanda väl. Lägg i tillräckligt med brödmjöl för att göra en deg som följer skeden runt skålen. Vrid degen ut på lättmjölkad yta och knä i 10 minuter, tillsätt mer brödmjöl efter behov tills degen är fast och jämn till beröringen. Placera degen i medium smurt skål. Vrid degen över i skålen så att toppen också är lätt smurt. Skydda med ren trasa och låt upp i varma, dragfria plats under 1 timme.
  1. Kasta ner degen . Vrid degen ut på lättmjölad bräda och knä i 5 minuter eller tills bubblorna är ur brödet. Form degen i en oval loaf och luta ändarna till en rundad punkt. Lägg bröd på smurt bakplåt. Skär 3 diagonala snedstreck (ca 1/4 tum djup) över toppen av brödet. Täck och låt upp i varm, utkastfri plats i 45 minuter eller tills fördubblats i storlek.
  2. Baka bröd vid 350 grader F i 45 minuter eller tills brödet låter ihåligt när toppen tappas. Ta bort bröd från pannan och låt svalna på stället.

Detta recept på persilja bröd kan ändras lite.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 76
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 381 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)