Psarosoupa: Fisksoppa med Röd Snapper och Grönsaker

På grekiska: ψαρόσουπα, uttalad psah-ROH-soo-pah

Denna röda snapparsoppa är en stor fisk att välja på soppa eftersom den inte faller ihop och har en underbar smak att ge grönsakerna. Detta röda snapperrecept använder en traditionell grekisk oljekonsol (latholemono) för grönsaker och fisk, och ris läggs till soppan. Det är en utsökt och stor måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

Obs! Det här receptet kräver 2 soppor eller en sopppanna och en stor skål.

Skrapa fisken för att ta bort vågar . Skär av och kasta fenor. Gut och ta bort och kasta bort huvudet. Tvätta fisken väl för att ta bort eventuella skräp. Om fisken är större än enpersons portioner, sätt fisken på ena sidan i betjäningsstorlek med en skarp kniv (klipp inte in i benen). Salt kucchini.

I en sopppanna, ta med olja och 4 1/2 koppar vatten till koka över medelvärme.

Tillsätt lök, morötter, tomater och selleri och koka upp i 15 minuter. Tillsätt potatis och zucchini och fortsätt att koka upp i 20 minuter. Tillsätt fisk, täck, och fortsätt att koka i 25 minuter. Ta bort från värme och låt vila i 10 minuter.

Gör såsen i mixern: Kombinera extra olivolja och citronsaft och blanda högt tills det är tjockt (ca 5 sekunder).

Ta försiktigt bort fisk och 3/4 av grönsakerna från grytan med en slitsspatel och lägg i en serveringsfat. Häll såsen över fisken och grönsakerna, täck och lägg åt sidan.

Ladlesoppa och grönsaker i mixern (fyll inte mer än halvvägs), och blanda högt i 7 sekunder tills puréed. Häll i en andra sopppanna eller en stor skål. Fortsätt tills alla sopplager och grönsaker har blivit puréed. (Om du använder en stor skål, skölj krukan och häll i soppan.) Lägg 8 3/4 kopp vatten till soppan och koka. Tillsätt ris och lock. Sänk värmen till medium-låg och koka i 20 minuter. Avlägsna från värme och rör i saften av en citron.

Servera fisk och grönsaker på en tallrik och soppa i en tureen eller individuella soppskålar. Servera med peppar och citron kilar på sidan som ska läggas till smak.