Lätt sommar Shandy Recept

De flesta ölblandade dryckerna är lätta, även om få är lika enkla som Shandy. Den här populära drycken kräver bara två ingredienser och är det perfekta sättet att lägga till lite citrus till din favorit öl.

Shandy är helt enkelt en 50-50 blandning av öl och limonad och du kan anpassa den på många sätt.

Först och främst finns det många öl att välja mellan och de flesta tycker om Shandy med en lätt öl, även om vete är ett annat bra alternativ. Om du gillar hoppy IPAs , prova och jag skulle undvika de mycket mörka öl. Den bästa Shandy kommer från ljusa, uppfriskande bryggor.

Den andra ingrediensen kräver lika mycket tanke eftersom din Shandy bara kommer att vara lika bra som den lemonad du använder. Jag rekommenderar starkt att göra limonad från början. Det är mycket enkelt och du kan göra tillräckligt med limonad för att vara en hel dag med Shandy-blandning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll öl i glaset tills det är ungefär halvfullt.
  2. Fyll med citronad.
  3. Garnera med en citronskiva.

Om du vill göra din Shandy bara lite mer intressant, lägg till en extra frukt till din limonad. Till exempel kan du söt citronad med jordgubbssirap och samma teknik kan användas med nästan vilken frukt som helst. En annan rolig idé är att skapa en lilac shandy , som är perfekt för spiring.

Detta grundläggande recept har mycket utrymme för det för experiment, så ha kul med det.

Slutliga tankar på Shandy

Det finns ett antal ölproducenter som nu producerar en färdig shandy och jag tror att du kommer att upptäcka att de bleka i jämförelse med den färska Shandy som används i detta recept. Medan jag ofta har svårt att njuta av de här flaskade blandade drinkarna , kan jag inte komma bortom det faktum att en drink så enkelt som Shandy måste förblandas ... det är två ingredienser! Ta ett glas och häll.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 119
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 15 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)