Grillade Sprouts

Det här är ett snabbt och enkelt sätt att grilla upp Sprouts. Om du är som jag, gillar du inte Brussonspiraler , försäkra dig om att en gång grillad tar de på sig en helt ny smak. Lägg till kokad smulad bacon eller pancetta för extra smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Trimma och rengör brusselspiror. Placera i en kruka med tillräckligt med vatten för att täcka brusselspiror. Koka upp, minska värmen och låt sjuda i 2 minuter. Detta är för att ge brussellspirorna ett fint huvudstart. Töm och placera dem i isvatten i 5 minuter för att sluta matlagningen. Tappa igen och klappa torrt med pappershanddukar.

2. Förvärm grillen för medium värme. Oljegallret grillar en gång varmt.

Gör minst 3 pass för att skapa en non-stick yta.

3. Skaka försiktigt brusselspiror.

4. Blanda smör, vitlökspulver och salt tillsammans i en liten skål. Lägg brusselspirer på grillen och koka tills de börjar mjuka (ca 6-8 minuter). Var noga med att vända sig ofta för att avvärja bränning. Borsta med smör ofta.

5. När du har kokat, ta bort från grillen och sätt på ett skärbräda. Ta försiktigt bort från spett och till serveringsrätt. Topp med smulad bacon eller pancetta och servera omedelbart.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 140
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 23 mg
Natrium 466 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 5 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)