Kyckling och räkor Jambalaya

Denna jambalaya är fylld med smak och protein. Räkor, kyckling och andouillekorv gör det till en god måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka räkorna i en stor gryta med kokande saltat vatten tills den blir rosa, ca 2 minuter. Cool, skalla och döda räkorna. Reservera skalen och räkorna i separata skålar.
  2. I en stor kastrull, kombinera kycklingbrösten, de reserverade räkorna, 4 koppar vatten, hälften av hackad lök, hälften av hackad selleri, ungefär en tredjedel av vitlöket och 1 tesked salt. Koka till en simmer över medelhög värme. Minska värmen till medelstort, delvis täckt och koka tills kycklingjuicerna löper när de borras med en gaffel, ca 15-20 minuter. Ta bort kycklingbrösten från kokvätskan.
  1. I en sil som ställs över en stor skål, dränera och förbered matvätskan, kassera skalen och grönsakerna. Om nödvändigt, tillsätt tillräckligt med vatten eller kycklingbuljong för att göra 4 koppar.
  2. Haka kycklingen grovt och sätt åt sidan med räkor.
  3. Värm oljan i en 5-korts holländsk ugn eller tung vattenkokare. Lägg till korv, grön paprika, grön lök, kvarvarande 1/2 kopplök, kvarvarande 1/4 kopp selleri, och kvarvarande vitlök och koka över medium värme, rör om ofta, ca 5 minuter, eller tills det är lättbrunt. Rör i den reserverade matlagningsvätskan, resterande tesked salt, tomaterna med saften, Worcestershire sås, timjan och cayennepeppar. Häll blandningen till en simmer, bryta tomaterna med en sked. Rör i riset; simma över medium låg värme, tätt täckt, tills riset har absorberat all vätska, eller ca 25 minuter.
  4. Ta bort pannan från värmen, rör om i reserverad räkor och kyckling, täck och värma igenom.

Spräng jambalaya med gröna lök eller persilja, om så önskas, före servering.

Du kanske också gillar

Kyckling vild ris gryta

Kyckling och ris med currypulver

Kryddig kyckling-, ris- och räkorrecept

Spicy kyckling och räkor med ris

Se även

Favoriträka Recept

Huvudreceptindex

Södra mathemmet

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 883
Totalt fett 35 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 311 mg
Natrium 1 592 mg
kolhydrater 67 g
Kostfiber 4 g
Protein 72 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)