Spicy kyckling- och räkorrecept med ris

Kyckling och räkor är överraskande harmoniska när de kombineras i en maträtt, och detta recept är ett utmärkt exempel. Gör denna otroliga kyckling-, räkor- och risrätt för varje natt i veckan eller för ett speciellt tillfälle. Tillägget av räkor kompletterar kombinationsruta snyggt, men om du inte bryr dig om skaldjur eller har allergier, gå och lämna den. Bara dubbel mängd kyckling i receptet.

Och gärna lägga till mer räkor och kyckling eller dubbla receptet för hjärtliga aptit. En Caesar sallad eller klädda vårgröna skulle vara perfekt med denna maträtt, tillsammans med vitlöksbröd eller crusty rullar.

Ingredienserna är också anpassningsbara. Jalapeno paprika lägger smak och värme till maträtten. Om du inte är fan av kryddiga paprikor, använd Anaheim Chile Peppers eller utelämna jalapenos. Eller lägg till en extra 1/2 kopp färgglada söta paprikor. Receptet kräver nya tomater, men om du inte har dem, använd 2 koppar konserverade tomater - eller petite tärningar - om du vill.

Såsblandningen kan också vara ett utmärkt sätt att introducera extra grönsaker till din familjs diet. Saute några strimlad eller matchstick morötter och tunt skivad selleri tillsammans med kycklingen. Eller lägg till ca 1 kopp fröskuren tärnad kucchini eller gul sommar squash.

Om du inte bryr dig om ris eller inte har det till hands, skulle det också vara utmärkt skedat över ängelhårspasta eller spagetti, eller servera det med polenta eller grits.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen; fluffa den och håll den varm i riskokaren eller kåpan och håll den varm i en ugn eller uppvärmningslådan 170 F till 200 F eller överför riset till en långsam spis med en varm inställning.
  2. Skär kycklingbrösten i 3/4-tums bitar. Ta bort fröna från chili pepprarna och hakan.
  3. Värm olivoljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt kakad kyckling, jalapeno paprika, paprika, kosher salt, peppar och krossad rödpeppar. Koka i 4 till 5 minuter, eller tills kycklingen kokas igenom och inte längre rosa, ständigt rör om. Tillsätt räkorna och fortsätt matlagning i ca 2 till 3 minuter, eller tills räken är ogenomskinlig och rosa, omrör hela tiden.
  1. Tillsätt de färska hackade tomaterna eller konserverna tomater och tomatpastaen, om de används. Koka i ca 1 minut längre, eller tills det är varmt och bubblat, rör om det ibland.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 432
Totalt fett 12 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 161 mg
Natrium 644 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 4 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)