Raspberry Fudge

En rik, tryffelliknande fudge fylld av ett silkeigt lager hallon och vit choklad. Denna fudge tar lite tid men är väl värt att vänta! För en mer vuxen smak kan ¼ kopp hallonlikör ersättas med hallonskonserver i receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered en 8x8-pan genom att fodra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray.

2. Kombinera halvsötta chokladchips och kondenserad mjölk i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts, omrör efter varje minut. Rör om tills blandningen är helt homogen och jämn.

3. Tillsätt vanilj och salt och rör om till kombinerat. Häll i den beredda pan och kylda tills det här lagret är mestadels inställt, ca 1 timme.

4. När det här lagret är klart, förbereda hallonskiktet: kombinera grädden, vita chokladflaskor och hallonskonserver i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts, rör om efter 45 sekunder och se till att chokladet inte brinner. Rör tills mjuk och tillsätt citronsaften och några droppar röd matfärg, om så önskas.

5. Låt den hallon-vita chokladblandningen svalna till ljummet, häll sedan den över chokladfudgen och slät den i ett jämnt lager med en kniv eller en offset spatel.

6. Lämna fudgen till kylskåpet för att ställa in ca 2-3 timmar. Att tjäna, skär i 1-tums rutor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 73
Totalt fett 4 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 14 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)