Korn frukost glädje

Barley Breakfast Delight är en trevlig förändring av takten i den varma spannararenan, gjord med honung, päronnektar, kanel och torkade tranbär.

Jag gillar vanligtvis inte heta spannmål, eftersom jag inte gillar deras konsistens. Jag var tvungen att äta varmt havregryn ganska ofta som barn. Oavsett hur mycket socker och grädde du lägger på det, är det fortfarande mushy havremjöl! Bygg är annorlunda. Jag älskar strukturen i pärontorn . Det är mildt nog, med en liten nutty smak, att gå med nästan vad som helst.

Du kan använda apelsinjuice, ananasjuice eller någon typ av fruktjuice i stället för päronnektar i detta lätta recept. Eller använd gyllene russin eller currants istället för de torkade tranbär. Prova hackade pekannötter eller cashewnötter i stället för valnötterna. Receptet är mångsidigt!

Ännu bättre kan du göra detta recept i förväg, lagra det i kylskåpet, gör sedan lite varm spannmål själv i minuter för den bästa frukosten! Följ bara anvisningarna i receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skölj kornbrunnet i en sil eller kolander och sätt i en stor kastrull med vatten, päronnektar, brunt socker, honung, kanel och salt. Koka till en simmer över medelhög värme.

Minska värmen till låg, täck och simma i 40 minuter tills korn är nästan ömt. Tillsätt tranbär och citronsaft och sjuda i ytterligare 10-25 minuter tills blandningen är tjock och korn är öm. Rör i valnötter och servera omedelbart.

Detta kan tillverkas och förvaras i kylskåp upp till 3 dagar. Varje morgon, för en servering, kombinera 1 kopp av denna blandning med några matskedar mjölk eller ljuskräm. Mikrovågsugn på 50% ström i en minut eller två tills det är varmt, njut av det.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 262
Totalt fett 13 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 56 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 6 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)