Kyckling Dhansak Parsi Recept

Denna läckra och populära Parsi maträtt kan tillverkas med kyckling eller lamm. Du kan till och med släppa bort köttet och gå vegetarian. Dhansak serveras traditionellt med brunt ris och Kachumbar sallad.

Medan det verkar som mycket ingredienser vid första anblicken är de flesta av dem för Dhansak Masala-pulvret. För att göra och lagra några för senare, bara dubbel eller trippel kvantiteterna från receptet nedan, förbereda och lagra i en lufttät behållare eller frys i en frysbehållare.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Tvätta linserna bra. Lägg dem i en djup panna, tillsätt kycklinglagret, salt efter smak och lägg till en kopp vatten.
 2. Koka tills linserna är mjuka. Lägg till mer vatten om det behövs.
 3. Medan linserna kokar, värm en griddle eller tung bottenplatta på en medelflamma och torka alla kryddor (förutom gurkmeja och muskotnöt) tills de börjar släppa sin doft.
 4. Avlägsna från elden, svalna och slip sedan till ett fint pulver i ett torrt kaffe eller kryddkvarn. Blanda i gurkmeja och muskotnöt och blanda väl. Avsätta.
 1. När linserna är kokta mjuka, vispa dem för att få en jämn och tjock soppliknande konsistens. Avsätta.
 2. Värm matoljan i en panna på en medelflamma och när det är varmt, lägg till den färska koriander, fenegreek och mintblad.
 3. Stek till mjuk. Avlägsna från elden och kyla. Mala in i en mjuk pasta i en matberedare.
 4. Värm en djup, tung bottenpanna på en medelflamma och lägg linserna, ingefära, vitlök och tamarindpasta och koka, omrör ofta för att förhindra att du sticker. Konsistensen ska alltid vara som en medelstor soppa.
 5. Lägg till en kopp vatten, kryddpulver, koriander-fenugreek-mintpasta du gjorde tidigare, salt om det behövs, och kycklingbitarna. Blanda väl.
 6. Simma och laga tills kyckling är klar. Lägg till mer vatten för att upprätthålla konsistens.
 7. Servera Dhansak hett med Parsi Brown Rice och en Kachumbar- sallad.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 563
Totalt fett 22 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 105 mg
Natrium 528 mg
kolhydrater 52 g
Kostfiber 12 g
Protein 50 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)