Kroatisk-serbiskt Strudel deg recept

Kroatiska och serbiska strudeldeg liknar filodeg , som kan ersättas i en nypa. Det är en fläckig deg som bakar upp guldbrun och ljus, och smälter inte in i damm när du försöker äta den. Detta äpple strudel fyllning receptet är bra med den här degen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera 2 koppar mjöl, vatten, olja och salt. Blanda väl och låt stå 10 minuter. Knä i kvarvarande 1/4 kopp mjöl tills det är smidigt och elastiskt (det kan ta 10 minuter eller mer). Placera i oljad skål, täck och låt vila 1/2 timme.
  2. Värm ugnen till 375 grader. Täck bord med trasa och strö lätt med mjöl. Vrid degen ut på duken. Rulla med en rulle tills du har en 13x9 tum rektangel. Borsta toppen med smält smör och låt vila 10 minuter. Arbeta dig runt bordet, sträck degen så tätt som möjligt med rygg eller handflat, vilket som passar bäst för dig. Låt degen torka i 10 minuter. Ta bort de tjocka kanterna.
  1. Pensla eller strö smält smör på hela ytan av degen. Placera en 10-tums remsa av fyllning av valet vid en lång kant av strudeldeg. Borsta fyllning och deg med smält smör. Vik degen från sidor, borsta inhopade sidor med smält smör och använd duken för att rulla degen från dig till en cylinder. Borsta den utsatta ytan på strudel varje gång du rullar om det behövs, eller använd bara duken att rulla en gång.
  2. Klipp strudlar i 18-tums längder, vrid ändarna under. Placera på en smurt bakplåt , borsta toppar med smält smör och baka i 40 till 45 minuter eller tills gyllene.
  3. Damm med konditorisocker när det är kallt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1013
Totalt fett 98 g
Mättat fett 59 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 244 mg
Natrium 869 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)