Klassisk sötpotatisgryta

Denna söta potatisgryta är den perfekta kombinationen av sötpotatispåfyllning och krispig, smörig pecannötning. Det är vårt mest efterfrågade sötpotatisrecept och det är alltid ett slag med familj och gäster. Det är den enda sötpotatisgryta du behöver.

Grytan är speciellt bra med bakad skinka, fläsk och kalkon.

Den här söta potatisgrytan är den perfekta gryta som serveras för din tacksägelse eller julmiddag. Du behöver inte vänta på en semester för att njuta av detta gryta receptet - lägg till det på din söndags middag meny eller servera det någon dag i veckan tillsammans med fläskkotletter eller stekt kyckling.

Receptet fördubblas enkelt för en folkmassa. Om din familj föredrar en marshmallow toppning, se variationerna under receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Smörj en 2-kvarts gryta eller bakfat.
  3. I en stor skål, kombinera mashed sötpotatis med 1 kopp brunt socker, ägg, vanilj extrakt, mjölk och 1/2 kopp smält smör. Blanda noggrant; sked blandningen i den tillagade bakfatet.
  4. I en annan skål kombineras resterande 1/2 kopp brunt socker, mjölet, resterande 1/4 kopp smält smör och de hackade pekannötterna; blanda noga.
  1. Stänk pecan toppningsblandningen över toppen av sötpotatisgryta.
  2. Baka grytan i 35 till 40 minuter, tills fyllningen är varm och toppningen har brunat.

* Skala 3 stora eller 4 medelstora sötpotatis; skära dem i 1-tums skivor och lägg dem i en kastrull. Täck med vatten, koka upp; och sänka värmen till medelstora. Täck pannan och koka i ca 15 minuter, eller tills potatisen är mycket öm. Töm, mosa och låt dem svalna lite innan de används i receptet.

Förbereda Förbered sötpotatispåfyllningen dagen innan. Överför till tillagad bakfat, täck och kyl. Du kan också förbereda topping i en separat skål; täck och kyl. Ta grytan ur kylskåpet ca 30 minuter före bakning. Sprid med topping och baka enligt anvisningarna.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 591
Totalt fett 33 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 163 mg
Natrium 279 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 5 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)