Marshmallow Chicks

Marshmallow chicks är en utsökt hemlagad version av marshmallow peeps! Peeps är en påskklassiker, men ibland är deras njutning mer nostalgisk än smakbaserad. Dessa hemlagade marshmallow-kycklingar behåller den charmiga formen av originalet, men dessa mjuka, färska vaniljgrynade marshmallows smakar mycket bättre.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Placera 2 koppar av det granulerade sockret i en stor, Ziploc väska av gallon storlek. Lägg till några droppar gul mat färgning till sockret. Massera färg och socker tillsammans med händerna genom plastpåsen, tillsätt mer färg om det behövs för att uppnå önskad nyans. Det tar några minuter att helt distribuera färgen, var så tålmodig och noggrann. Sifta sockret när det är den färg du vill, så att eventuella kvarvarande klumpar avlägsnas.
 1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie. Sprid rikligt ett lager av färgat socker på folien.
 2. Placera gelatin och 5 matskedar av vattnet i en liten skål och rör om. Låt gelatin sitta i flera minuter.
 3. Kombinera resterande 1 kopp vanligt granulerat socker och 4 matskedar vatten i en liten kastrull. Sätt i en godistermometer , koka över medellång värme och laga mat till bollsteget (235 F).
 4. När den når den rätta temperaturen, ta bort pannan från värmen och tillsätt i gelatinblandningen. Rör om med en visp eller en spatel tills den är grundligt kombinerad och ingen gelatin klumpar kvar.
 5. Häll den heta gelatin sirapen i skålen av en elektrisk mixer. Låt det svalna tills det är knappt varmt att röra vid.
 6. När gelatinet är bara varmt, börja slå det med en vispfäste. Börja med medelhastighet, och när blandningen inte längre är klar men har blivit vit och ogenomskinlig, lägg till vanilj och vrid blandaren till hög hastighet.
 7. Slå i 10 minuter tills candy är stel, blank och vit. Tillsätt några droppar flytande gul mat färgning och slå tills väl distribuerad.
 8. Lägg omedelbart godis i en konditoriväska försedd med en 1/2-tums rund spets (eller en kopplingsbas utan spets). Rör kycklingarna på bakplåten täckt med färgat socker. För att pipa kycklingarna, börja med kroppen: Håll påsen en tum ovanför ytan i 90 graders vinkel. Krama marshmallow ut, så att den kan bilda en 1-tums runda innan du börjar dra tillbaka mot dig. Taper när du rör dig bakåt och bildar en 3-tums kropp. Släpp trycket och dra väskan uppåt för att bilda "svansen".
 1. Därefter bildar du Chick-huvudet genom att placera påsen igen i 90 graders vinkel. Rör ovanpå kroppssegmentet och rör väskan tillbaka mot svansen. När du har nått mitten av kroppen, vänd omvänd väg och flytta väskan tillbaka mot chickens framsida. Lossa samtidigt trycket på påsen så att marshmallow slutar flödas och avtar i en "näbb" form. Beroende på storleken på dina kycklingar bör du få cirka 18-20 marshmallow kycklingar från detta recept.
 2. Medan marshmallow är fortfarande våt, strö kycklingarna över med det återstående färgade sockret.
 3. Blanda kakaopulvret med några droppar vatten för att bilda en tjock pasta, eller smälta chokladflisen i mikrovågsugnen. Använd en liten pensel eller en tandpetare för att pricka chokladet på kycklingarna för att bilda ögon.
 4. Låt Marshmallow Chicks sitta vid rumstemperatur i 4 till 6 timmar för att ställa marshmallow innan du njuter av dem. Förvara dem vid rumstemperatur i en lufttät behållare, och för bästa struktur, njut av inom 2 till 3 dagar.

Kolla in några fler påsk-godisrecept!