Pomegranate Fakta, Urval och Förvaring

Om granatäpplen:

Granatäpplen är en av de äldsta frukterna såväl som rikaste i historia och folklore. När du väl har gått över mängden frön är dess saftigt snyggt, söt, rik och smakfullt. Denna saft blir basen för såser och smakämnen för drycker, salta rätter och godis, medan hela frön är en enkel glädje som ätas fräsch eller används som en färgstark accent som garnering. Frukten handlar om storleken på en apelsin.

Skinnfärgen kan sträcka sig från gul-orange till djuprött-lila.

Botaniskt namn:

Punicum granatum, med Punicum som erkänner Carthage som en kontaktpunkt för granatäpplen odling och granatum som hänvisar till de många frön eller korn i frukten. Latinska namnet, Punicum malum.

Vanliga och andra namn:

Granatäpple, Punic Apple, Granatapfel, Granada, Grenad, Melograno, Melagrana

Granatäpple Tillgänglighet:

Tidig höst är prime tid för granatäpplen, oktober och november på norra halvklotet, men de är vanligtvis tillgängliga i början av vintern.

Granatäpplevarianter och former:

Det finns många sorter av granatäpple med färger som sträcker sig från gul-orange till djuprött-lila. Former inkluderar färsk granatäpplefrukt , granatäpplejuice, granatäpplesirap och granatäpplemelass .

Granatäpple Urval:

Frukt bör vara plump och rund, tung för sin storlek, med en rik, ny färg och borde vara fri från skador och fläckar.

Större frukter lovar mer juice. Granatäpplen är inte en frukt som kommer mogna en gång plockas, så en gång skördas, kommer de inte fortsätta att utveckla socker.

Granatäpple Förvaring :

Hela frukterna kan förvaras i en månad på ett kallt, torrt område eller kylas upp till två månader. Fröpiporna kan frysas i en lufttät väska upp till ett år.

Färsk juice bör kylas och användas inom två till tre dagar.

Diverse granatäppleinformation:

Varje granatäpple består av exakt 840 frön, var och en omgiven av en säck med söttsaftjuice som ingår i en tunn hud. Fröna är komprimerade i ett skikt som liknar bikak runt kärnan. Skikten av frön separeras av papperstunna vita membran som är bittera mot tungan. De inre membranen och skallen äts inte i allmänhet på grund av hög halt av tanninsyra, men de är användbara som en hudtvätt.