Matlagning med Pacific Surfperch

Om Pacific Surfperch

Stillahavsområdet surfperch är en strandfiskarens häftklammer. Pacific surfperch är en välsmakande liten fisk som från ett ät perspektiv passar in med sina avlägsna kusiner rockfish, snapper, havsabborre, porgy och brasa. Några recept du hittar för dessa fiskar arbetar med surfperch. Abborre kan vara så stor som 4 pund men är oftast mycket mindre när de fångas.

Flera typer surfperch existerar, inklusive rubberlips, redtail, calico och barred surfperch.

Men ingen av dessa är en riktig abborre. Stillahavsområdet surfare kan hittas från Alaska till Baja California och fångas lätt från bryggor, bryggor och stränder.

Du hittar dessa fiskar på västkustsmarknaderna hela året, främst i asiatiska butiker. Pacific surfperch säljs nästan alltid hel eller skalad och sliten.

Om du har ett val, välj redtail surfperch; det är märkbart smakligare. Varning om gummitippor: Var försiktig med att du får det från rent vatten eftersom den här fisken är en filtermatare och kan leva i förorenat vatten.

Du bör inte bry sig om att filé surfperch om inte fisken är mer än 2 pounds - annars slösar du för mycket kött. Surfperch är bäst grillad hela (skalad och guttad), eller crispy-stekt, asiatisk stil.

Du kan använda huvud och ben på surfperch för att göra passbar bestånd, men denna fisk tenderar att vara lite fet för ett riktigt raffinerat lager.

Hur man lagar och serverar Pacific Surfperch

Servera den skalad och rensad, antingen grillad, krispig stekt eller ångad asiatisk stil.

Behandla Stilla havet som du skulle ha någon annan fisk i ackompanjemangsavdelningen. Gör stekt surfperch en smörgås på krispigt bröd med mayo och gröna. i tacos med ost, sallad, tomater och taco sås i en hård eller mjuk tortilla; eller som en huvudrätt med en sida av ris pilaf, franskt bröd och blandad grön sallad.

Använd panko, brödsmulor eller mjöl som att bräda innan du steker eller gropar eller mudder i cayennepeppar, vitlök, lökpulver och paprika för en kryddig gnugga som skär kolhydraterna.

Servera med en lätt öl som din favoritlager eller ett skarpt vitt vin som pinotgrigo, chablis, Orvieto eller sauvignon blanc.