En hjärtlig och enkel marinbönsoppa med skinka

Denna marinbönsoppa är en enkel soppa med tärnad skinka eller ett kvarvarande skinkben och torkade marinbönor. Det är hjärtligt nog att tjäna som en lunch eller middagssoppa, och det kunde inte vara lättare att fixa. Använd skinkbenet och tärnad skinka från en bakad skinkmat . Soppa är inte bara lätt, det är budgetvänligt!

Servera denna bönsoppa med majsbröd, majsbrödmuffins eller majspinnar. Nybakade kex eller crusty rullar skulle vara utmärkt också.

Om du föredrar att använda en långsam spis för bönesoppa, ta en titt på denna crock potten marinböna och skinka soppa .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta marinbönorna och välj dem över. Kassera eventuella skadade eller missbildade bönor och leta efter små stenar. Häll bönorna i en stor skål eller gryta och tillsätt 2 liter kokande vatten. Låt bönor suga i 2 till 4 timmar. *
  2. I en stor holländsk ugn eller stekpotat, simma skinkbenet eller skinkan med bönorna (och deras blötvatten) tills bönorna är milda, ca 1 1/2 timmar.
  3. Ta bort ben och hugga skinka. Kassera benen och fettet och skicka den hackade skinkan till potten.
  1. Lägg till de hackade lökarna, selleri och vikblad till potten.
  2. Lägg till tillräckligt med vatten eller vegetabiliskt lager för att göra ca 1 liter. Lägg till skinka köttet tillbaka till potten. Smaka på buljongen och tillsätt salt och peppar efter behov. Koka ca 30 minuter till 1 timme längre.

* Om du föredrar att suga upp dina bönor över natten, behöver du inte koka vattnet först. Ställ dem i en skål med 2 liter vatten och lämna i rumstemperatur i 8 till 12 timmar. Eller, för en annan snabb metod, sätt bönorna i en stor kruka, täcka med 2 liter vatten och koka. Koka i 3 minuter. Ta bort från värmen och låt dem suga i varmt vatten i 2 till 4 timmar.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 139
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 87 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 7 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)