Herb Seasoning Mix Recept

Gör din egen örtkryddsblandning för att lagra i ditt skafferi. Du kan sprinkla detta på vilket kött som helst innan du lagar mat eller lägger till såser och gravar. Det är ett bra saltbyte att sätta på bordet eller att använda i recept. Det är ett bra ersättare för blandade italienska krydda örter, eller för varje kryddblandning som ett recept kräver. Detta recept är smakligt och lite söt, med en trevlig rökig smak. Det är inte kryddigt, men har riktigt djup. Du kan lägga till en tesked salt till denna blandning om du inte är orolig för natriumhalten i dina recept.

När du gör dina egna blandningar , se till att du använder de färskaste ingredienserna. För att berätta om torkade örter och kryddor är färska, lukta dem. Om lukten inte är så stark, kastar du flaskan och köper en ny. Det är faktiskt en bra idé att göra detta med alla örter och kryddor som lagras i ditt kök en gång per år. De flesta örter och kryddor håller sin färskhet 6 månader till ett år, men endast om de lagras på en sval, torr plats. Jag håller min i en låda bredvid diskbänken.

Du kan göra detta recept med dina egna favoritväxter. Om du gillar saker kryddig och varm, lägg till lite cayennepeppar, krossade röda paprikaflingor eller malda chipotle paprika. Du kan också använda oregano eller dillräk i stället för en av de andra örterna eller torkade salvia . Eller prova något exotiskt som chervil, men bara om du och din familj gillar det. Titta på mina recept för andra kryddblandningar för fler idéer.

När du gör denna blandning eller någon hemlagad blandning märker du alltid den med det datum du gjorde det och med namnet på receptet. Det finns ingen anledning att göra mycket av dina egna kryddblandningar om de inte är märkta och du kan inte berätta vad du har i skafferi eller hur länge sedan de gjordes!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. I en liten skål kombinerar du lökpulver, vitlökspulver, torkade persiljsflingor, torkade basilikablad, torkade timjanblad, torkade marjoramblad och vitpeppar.

2. Blanda väl tills allt är blandat.

3. Dekantera blandningen i en glasburk med ett skruvlock och försegla tätt. Etikett med datumet det gjordes och namnet på receptet och förvaras på en kall, torr plats i upp till 6 månader. En tesked av denna blandning innehåller 1 mg natrium.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 7
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)