Brödbakning med uttjänad mjölk

Medan vi verkligen inte förespråkar att dricka utgående mjölk eller använder mjölk som är för långt borta, kan sur mjölk lägga till smak för dina bröd och kex recept. Oavsett om du väljer att använda det, är det helt upp till dig, men innan du bestämmer dig, låt oss titta på båda sidor om denna kontroversiella köksfråga.

Är det surt mjölk säkert att baka med?

Onlineforskning om ämnet bakning med sur mjölk visar mycket blandad information.

Vissa säger att baka endast med sura råmjölk, medan andra hävdar att det är säkrare att baka med surad pastöriserad mjölk.

En temperatur på 145 F kommer att döda av bakterierna som finns i mjölk. Många använder soured mjölk för brödtillverkning eftersom inre brödbakningstemperaturer långt överstiger det märket.

Kom ihåg att det finns en skillnad mellan mjölk som har lite syrgas och mjölk som bara är för långt borta. En snabb kontroll av din mjölk kommer att avslöja en sur lukt, som många bakare föredrar att använda. Om din mjölk är i stånd att bli tjock eller tjock, är det bäst att bara dumpa ner det i avloppet.

När det gäller att använda sur mjölk, använd ditt eget gottfinnande. Många av oss har använt rå eller pastöriserad sur mjölk i årtionden och kände inga illamående effekter. Andra är helt avstängda av tanken på att använda bortskämd mjölk. Det ultimata beslutet om att baka med det eller inte är upp till dig och vad du är bekväm med att använda.

Vad lägger sur mjölk till bröd?

Den sura mjölken i sig ger en sällsynt och underbar konsistens och smak för bröd. Många bagare kommer till och med att gå så långt som att sätta ut mjölk ute på disken för att förstöra för bakning av bröd. Detta kallas brödmjölk.

Den bortskämda mjölken används då i stället för vanlig mjölk som kallas i brödbakningsrecept .

Det kan användas för bröd och kex recept och, ganska ofta, det är ännu bättre om det når rumstemperatur innan det blandas i degen.

Spoiled Milk vs Sour Milk

Denna konversation motiverar lite mer förklaring eftersom det finns en skillnad mellan mjölk som har "surt" eller "surt mjölk".

Den råa eller pastöriserade mjölken som har varit i ditt kylskåp och börjar bara gå dåligt är vad vi skulle kalla syrlig mjölk eller bortskämd mjölk. Det här är den mjölk vi hänvisar till när vi diskuterar säkerheten att använda utgående mjölk i bröd.

Å andra sidan är surmjölk mjölk som avsiktligt har surats med en tillsats. Detta görs ofta genom att tillsätta citronsaft eller vinäger och det är ett populärt alternativ för kärnmjölk . Dessa typer av mjölk har en högre surhet än vanlig eller bortskämd mjölk och används för att balansera övriga ingredienser i receptet.

Var noga med att läsa dina recept mycket noga om de nämner sur mjölk i ingredienserna. Vanligtvis kommer det att säga "kärnmjölk eller sur mjölk" när man hänvisar till mjölk som har soured med en extra ingrediens.