Classic Magic Cookie Bars

Magiska kakabar har länge varit en av mina familjs favoritbitar, och jag gör dem åtminstone en gång varje semestersäsong.

Kakorna är gjorda med smör, graham cracker crumbs och lager av chokladflis, pecannötter, kokosnöt och sötad kondenserad mjölk. Ta en kaka av dessa fantastiska kakor längs med en krukväska eller kontorsfest.

Du kan enkelt ändra detta recept. Tillsätt 1 kopp butterscotchflis eller kakaflis till chokladchipsskiktet, byt ut pekannötterna med valnötter, eller lägg till färgglada sprinkles till toppen för ett speciellt tillfälle.

Jag gillar ett tjockare baslager, så jag gör dessa med 1 1/2 pinnar smör (12 matskedar / 3/4 kopp) och 2 1/4 koppar Graham Cracker-krummer (bild).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Smält smöret i en 9-by-13-by-2-tums bakpanna.
  3. Stänk Graham Cracker Crumbs jämnt över smält smör klappa krummen ner för att bilda skorpan.
  4. Häll burken med sötad kondenserad mjölk jämnt över smörskorpan.
  5. Tillsätt det kondenserade mjölkskiktet jämnt med chokladflisen, kokosnoten och hackad pekannötter; tryck ner ordentligt.
  6. Baka i den förvärmda ugnen i 25 till 30 minuter eller tills det är lättbrunet.
  1. Kall stängerna helt innan de skärs.

Tips och variationer

Lägg till färgglada sprinkles för speciella tillfällen: pastell för påsk, röd och grön till jul, röd, vit och blå för fjärde, höstfärger till tacksägelse, och orange och svart för Halloween.

Lägg färg till kokosnoten på staplarna. Sätt ungefär hälften av kokosnoten i en dragkedja med nära håll. Släpp två droppar flytande matfärg på kokosnoten. Tillsätt kvarvarande kokosnöt och ytterligare 2 droppar. Tryck ut luften ur påsen och försegla den. Blanda tills färgen är jämnt blandad. Justera mängden matfärg för mer levande färg.

Använd 1 kopp butterscotchflis och 1 kopp halvlök eller mjölkchokladflis.

Gör dem med del eller alla jordnötssmörflis eller vita chokladflisar.

Lägg till 1/2 kopp brickle chips tillsammans med choklad chips.

Inte ett fan av nötter? Låt dem ut eller byt ut dem med mer chokladflis eller några kola eller brickle chips.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 240
Totalt fett 16 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 16 mg
Natrium 49 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)